Kelionės

WaveEl Ture

20090317_119
2009.03.17
Spotas ir naujos technikos bandymai.
Giko perėmimo nuotraukos.

Sąlygos buvo geros kaip niekad. Pirmą savaitę vėjas sukinėjosi ir buvo idealus slalomui, o visą antrą savaitę pūtė pastovus ŠV. Ankstesniais metais dažniau turėdavome ŠŠV. Jis dažniau nupūsdavo vandenš nuo kranto nei atnešdavo bangas. ŠV pučia iki 15 val., geriausias laikas 11-14 val.
Sakyti, kad į El Turą važiuojama pačiuožinėti nuo vandenyno bangų būtų netikslu. Aš važiavau išbandyti naujos technikos. Tiek plaukimo, tiek daiktų.
Iš plaukimo technikų norėjau išsiaiškinti kelis forumuose išskaitytus teiginius apie tai, kad norint iš paprastos lentos pasidaryti twinzerį užtenka įsistatyti 2cm trumpesnį peleką, nustumti peleką į patį priekį ir kiek stipriau spustelėti kulnais viršutiniame posūkyje. Peleko netrumpinau, į priekį nestūmiau, nes kasdien užkilinėdavau į wavespotą po 2km prieš vėją. Kolkas to nereikėjo. Lenta sukdavosi vietoje pilnu greičiu vien dėl truputį stipresnio spustelėjimo kulnais.
20090317_wave5
Backloop’o mokymosi procesas lygiai toks pats kaip ir posūkio. Reikia laiku pasukti galvą, laiku pritraukti giku atgal nustumtą ranką, kojos turi būti sulenktos, viskas turi vykti nuosekliai.
Pradėjau nuo galvos posūkio. Pučiant pietų vėjui į įlanką kartais atriedėdavo nedideli trampliniukai. Iššokęs stengdavausi pasižiūrėti per petį apačion ir vėl nusileisti. Nuotraukoje matosi, kad galva sukasi kartu su pečiais, prasideda sukimasis
20090317_wave6

Išbandžiau naujos formos anglinį giką.
Monokokas. Pagamintas iš vieno anglies gabalo. Galva prailginta, į stiebą remiasi labai dideliu plotu, lengvai nusiima. Labai lengvas.
Skirtumas lyginant su aliuminiu yra. Burė visada kontroliuojama, perdozavimai kontroliuojami. Burės diapazonas praplatėja 1-2m/s.
Giko priekinė kampuota dalis labai patogi darant posūkius. Labai paprasta kryžiuoti rankas, nereikia nieko siekti – gikas pats įkrinta:
20090323_gikas
Avietinėmis linijomis pažymėtas įprasto giko perėmimas. Sąnariai linksta iki ribos. Nauja forma leidžia perimti giką posūkio metu žymiai lengviau.
Kreivė kažkiek pakeitė plaukimo įpročius:
1. Priekinė ranka visada ilsisi užmesta prie pat kampo
2. Įeinant į posūkį burė paimama labai plačiai, nes priekinei rankai patogu – įėjimai į posūki gaunasi be pastangų, net nereikia pritraukinėti galinės rankos.
20090317_wave4
3. Sukant loopus reikia priekinę ranką perimti labiau į galą, nes iki galo nesusisukama. Gaunasi tarsi ranką laikytum ant stiebo.
4. Suteikia pastovumo ore.
Nuotrauka: priekinė ranka nepritraukta arba dėl nepritraukimo, o gal ir dėl to, kad yra labai toli priekyje.
20090317_wave3
Žodžiu, geras, kietas, intuityviai (rankos į vietas sugula pačios) patogus daiktas.

El turo wave spotas – graži ir neperpildyta vieta pagrindinių elementų mokymuisi. Geriausia yra koncentruotis ties vienu judesiu ir būti toje spoto vietoje, kur sąlygos geriausios. Raidinimas – spoto viduryje, kur bangos. Šuoliai, oriniai elementai – už lūžimo zonos, ten formuojasi aštrūs tramplinai.

20090317_wave2

Kelionės galerija

20090317_emblema
Didelis ačiū Juliui už siuvinėtas emblemas ir magnetus šaldytuvams. Kas negavote – kreipkitės. Dar kažkiek turime.

Gero vėjo!
Gintas LTU89