Kelionės

EL TURAS. KĄ PASIIMTI?

20100301_119
2010.03.01
Kelionė į El Turą artėja. Ką pasiimti?

Liko nepilna savaitė iki skrydžio į El Turą. Ką dar galima padaryti?
Pernykštė kelionė buvo labai vėjinga. Atlaikyti dvi savaites plaukiojimo nėra lengva. Krūvius atlaikyti padėdavo angliavandeniai ir aminorūgštys.
Angliavandenius galima papildyti kas valandą pusantros išgeriant arbatos su cukrumi ir bandele arba bananu, o aminorūgščių galima sėkmingai gauti iš tablečių.

Aminorūgštys
Jų yra daug visokių gamintojų, aš pernai naudojau Biotech Megaamino 3200 iš Eurovaistinės. Kaina buvo mažesnė, nes pakuotė mažesnė.
Naudoti reikia pagal instrukciją. Skirta raumenų atstatymui po krūvio ir raumens degradacijos mažinimui krūvių metu. Padeda.
20100301_papildai

Angliavandenių geliai
Nuplaukęs į wave spotą naudodavau tokius mėlynus pakelius. Po dviejų valandų intensyvaus darbo galima siurbti gelį kas 20 minučių. Pakelis skirtas trims siurbtelėjimams. Skanesnis už dantų pastą.
Wavespote juos naudodavau todėl, kad ten sunku nuplaukti su maistu, o pakelis puikiai telpa trapecijos oro maišo kišenėje. Galima pasistiprinti netgi neišlipant į krantą. Plaukiojant įlankoje to nereikia.

Treniruotės su sparing partneriais yra labai gerai, bet gerai ir GPS statistika. GPS lenktynės tokios pat įtemptos kaip ir betarpiškos. GPS’ai labai naudingi inventoriaus reguliavime, nes labai akivaizdžiai rodo vienokio ar kitokio rinkinio greitį. Specialiai burlentėms pritaikytus GPS’us galite išsinuomuoti kelionės laikui.
GPS nuorodos:
http://www.locosystech.com/product.php?zln=en
http://www.locosystech.com/product.php?zln=en&id=30
Skambinkite: +370 676 41401  Gediminui. Jis yra LOGOSYS Technology atstovas Lietuvoje. Buriuoja, pats išbandęs prietaisus ne viename pasaulio spote.
Speciali kaina ElTurui – 50 Lt.
El Turui bus sukurta grupė, kur galima bus krauti savo rezultatus ir dalyvauti neakivaizdinėse lenktynėse su visu pasauliu:
http://www.gps-speedsurfing.com/
http://www.gps-speedsurfing.com/default.aspx?mnu=events
Greičiausias gaus winder.lt įsteigtą prizą.

Neužmirštame stovėdami kamščiuose arba eidami į darbą maigyti ekspanderio. Per savaitę dar galima neblogai apšilti rankas, išvengti pavasarinio uždegimo.

Primenu kitus dalykus, kuriuos būtina pasiimti:
1. Pasą, o ne ID kortelę.
2. Priemonių nuo uodų
3. Apsauginį kremą nuo saulės
4. Pleistro, nuskausminančių, anglies
5. Ką kankina riebalinė abstinencija (o kankins, nes kiaulienos ten neduos) – lašinių, dešros, juodos duonos
6. Gėrimai vakarinei programai
7. Buriavimo reikmenis

Gero vėjo 2010-aisiais!
Gintas Lapėnas
LTU89