NAUJIENOS

New Vision taurė 2011 iš katerio

20110626_nw_119
2011.06.28
NEW VISION taurės 2011 Nidoje.
Įspūdžiai iš katerio

1. FW yra labai įspūdinga disciplina žiūrint iš arti. FW startas yra žvėrių bandos, traukinio, furos prasinešimas pusmetryje nuo veido. Kateryje kojomis galima jausti vibraciją, ausų būgneliai jaučia oro masių smūgius. Pavydėjau. Noras plaukti FW dar stipresnis. Žvėrys eina!

2. Startai “vienaaukščiai”. Visi tvarkingai užsiima savo vietą ir jos neužleidžia. Nelabai kas ir kėsinasi. Formulistai išsidėstę viena linija, nėra pavėjinių. Kas laimi taip startuodami? Teoriškai turėtų laimėti pirmasis, nes jis gali įgauti didžiausią greitį ir nuvažiuoti palikdamas kilvaterį, bet jis turi važiuoti labai greitai. Arba startavęs arčiausiai katerio ir turintis geriausią aštrumą. Jo neveiktų masės kilvateris, jis, matydamas kitus gali išgauti dar geresnį kampą negu jo nematantys. Mantas ir Gedas būdavo aštriausi prie katerio, Karolis sugebėdavo pabėgti startuodamas žemiau jų sekmadienį.
500_starto_linija
Starto linijos išlinkimas. Ženklas po Giedriaus pažastimi.
500_skirtigas_laciu_temp
Viskas identiška. Lačių įtempimas skirtingas – galinės škatorinos forma skirtinga.

3. Po starto labai greitai susiformuoja keli “aukštai”. Turintys švarų vėją važiuoja. Jiems iš paskos dėdamas daug pastangų stengiasi išsilaikyti, užkilti arba prakristi antrasis aukštas. Trečias aukštas sustoja be gliso ir pradeda judėti pirmiesiems nuvažiavus apie 500m.
500_aukstai_1
Iškart po starto.
500_aukstai_2
30 s. po starto. Manto MFP ryškiausias ir akivaizdžiai matomas.

4. Išraiškingiausiai starto metu dirbo Mantas. Dauguma po starto kuo greičiau tupia į komfortišką pozą ir laukia kol lenta įsivažiuos. Mantas per kelias sekundes pumpuodamas ir apdirbdamas kiekvieną bangelę užlipdavo į švarų vandenį ir vėją. Darbas nuo kitų akivaizdžiai skyrėsi šarnyro spaudimu. Jo lenta nešlepsėdavo nei pumpuojant nei pradinėje greičio auginimo stadijoje. Gal todėl buvo labai ryškus aštrumo skirtumas.
500_mfp_po_starto
MFP skirtumai.
500_stiebo_kampas
Gal ne visai akivaizdu, bet šioks toks ryšys tarp MFP, lentos aukščio ir stiebo statumo yra.

5. Kopos fone greičiausiai plaukė ir lygiausiai lentas laikė Giedrius, Mantas ir Karolis.
500_graziai_lekia
Gražiai lekiam.

6. Pirmieji slalomo startai atrodė keistai. Gal trūko vėjo kritinio greičio, nes visas būrys sustodavo prie ženklo. Nuvažiuodavo 2-3. Nuvažiuodavo beviltiškai toli. Beveik iki I ženklo. Niekas nestartavo žemiau. Turbūt dėl lengvo vėjo.

7. Valandinio slalomo metu matėsi kelios “susicukravusios” grupės. Kartais iš jų kažkas pabėgdavo arba atsilikdavo. Mantas plaukė ryškiai atsiplėšęs ir ryškiausiai kovodavo dėl aukščio paėmęs ženklą prie katerio. Audrius antroje lenktynių pusėje ėmė didinti apsukas. Gal tai ruginės duonos galios?:)

8. Valandinio slalomo distancijoje ko gero buvo ryškūs du srautai su savo variacijomis ir kažkurio dominavimu. Vienas nuo Parnidžio kopos, kitas nuo Sklandytojų. Buvo keista matyti neišeinančius į ženklą kai kitame distancijos gale matėsi plaukiantys 30-45 laipsniais aštriau.

9. Bobas ir Kalvis finišuodavo laikydamiesi startinio šoto.

10. Laisvajame slalome plaukia labai atkaklūs žmonės. Viską daro iki galo. Trūksta posūkių technikos. Viskas gausis.

11. Buvo bandymų atimti iš Manto pagrindinį prizą.
500_gikas
Prizai:
500_prizai
Medaliai:
500_medaliai
Dalyviai:
500_visi
Va taip:
500_mantas

Gintas LTU89
Gero vėjo!