NAUJIENOS

SUP irklente Nerimi. Sunkiau vs lengviau.

Tekste SUP banglentes dažnai vadinsiu irklentėmis, kad paieškos sistemos skaitytų abu pavadinimus kol kalbininkai nežino kaip vadinti. Aš žiūriu į lentą ir matau bangas, todėl man ji “SUP banglentė”, kaimynas mato lentą ir irklą, todėl jam tai “irklentė”.

Šiemet pavasaris apsimetė ankstyvu. Pirmas supuolimas irklentėmis į Nerį Vilniuje vyko Kovo 11 švenčių proga. Yrėmės nuo Baltojo tilto iki Vilnelės žiočių. Bandymas kilti Vilnele aukštyn nebuvo sėkmingas dėl seklaus vandens. Irklai ir pelekai kabino dugną. Pasisukinėję žiotyse dar nusiyrėme iki irklavimo bazės ir grįžome atgal.
Girmanto SUUNTO statistika: Baltasis tiltas – Vilnelė – Irklavimo bazė – Baltasis tiltas. 4,8 km, 1292kcal, 149bpm, 1 h 30min.

Vilnelės žiotys.sup irklentes vilneles ziotys

Sunku – iki Vilnelės
Irtis Nerimi prieš srovę iki Vilnelės žiočių pakankamai sunku. Darbą lengvina didesnio plūdrumo allround irklentės, sunkina – mažos wave banglentės.
Šaltas oras nuteikia didvyriškai, bet šaltis ypač kerta per kojas plaukiant mažesne lenta, nes vanduo pastoviai skalauja batus. Ant didesnės irklentės to nesijaučia. Nepatartina kristi į vandenį, nes sušlapęs hidrokostiumas taip pat siurbia kūno šilumą.
Fotogalerija

Arčiau kranto – silpnesnė srovėirklentes Vilnius Neris pilis

Po Žaliuoju tiltuimage description

Lengva – Valakampiai
Pasroviui leistis lengva, bet šalta ir viduje čirška iššūkių trūkumo spirgas. Valakampiai – puiki vieta ramiam irklavimui prieš srovę. Krantai smėlėti, vingiai seklūs, lėta srovė. Kartais atrodo, kad vanduo stovi lyg ežere. Žymiai lengviau negu betonuotoje Neries dalyje Vilniaus centre arba didelį nuolydį turinčioje atkarpoje tarp Lazdynų tilto ir Žvėryno.

Malūnas ir Verkių parkas kitame krante.irklentes Valakampiai

Šiandien prasideda tikras pavasaris. Plauksime.
Irklentės Vilniuje yra realus dalykas. Apie plaukimus galite sužinoti FB grupėje
SUP Vilnius. Prisijunkite.

SUP banglenčių ir irklenčių mokykla ir nuoma Trakuose ir Vilniuje.
Informacija tel.: +370 617 80614
Arba rašykite: mokykla(eta)vejasgalvoje.lt

Gero vėjo!
Gintas Lapėnas
LTU89