NAUJIENOS

Burlentės kojakilpės

Kojakilpės ir šotinio kampo virvutė yra pačios kukliausios burlentės dalys. Jos kaip duotybė. Kokios yra tokios ir gerai.

Man taip pat buvo gerai kol kojakilpės briauna nepritrynė skaudaus taško. Prasidėjo neskausmingų kojakilpių paieška.

Dažniausiai sutinkamas burlentės kojakilpių modelis. Reguliuojamos, paprastos, ilgaamžės, praktiškos.

Dažniausiai sutinkamas burlentės kojakilpių modelis. Reguliuojamos, paprastos, ilgaamžės, praktiškos.

Pirma išbandžiau DAKINE kilpą be briaunos. Jos apatinė dalis pusapvalė, vidinė dalis plastmasinė su iki nulio suplonėjančiomis briaunomis. Skausmas praėjo.

Kitas elastingas plokščias kojakilpes išbandžiau, nes didelę bangoms skirtą burlentę ore nuo kojų nupūtinėdavo vėjas. Naujosios kojakilpės ne tik gerai fiksuodavo lentą ore, bet ir neleisdavo lentai tapšnoti apatinio posūkio metu. Vienintelis jų nepatogumas tai, kad jos reguliuojamos persukant varžtus ir skirtos basoms kojoms, 6/5mm batai netelpa. Žiemą naudoju papiktintus 3mm batus. Taip net geriau, nėra storo minkšto sluoksnio tarp pėdos ir lentos, lenta išlieka judri ir nevėluojanti reaguoti. Kilpos nešančioji dalis yra elastinga, pėda lengvai įčiuožia ir prispaudžiama.

Dabar buriuoju Stubby burlente. Jos galas yra gerokai platesnis, jį verst reikia agresyviau. Tam bandysiu labai riebią ir labai patogiai reguliuojamą jėgos aitvarams skirtą kojakilpę. Kaip ji elgsis nežinau. Kažkada trumpai bandžiau ir patiko.

Kairėje kaitų kilpa, dešinėje trijų kilpų rinkinys burlentei. Galinė ir dvi šoninės.

Kairėje kaitų kilpa, dešinėje trijų kilpų rinkinys burlentei. Galinė ir dvi šoninės. Kaitų kilpa reguliuojama traukiant arpa atleidžiant raudoną žiedą. Burlečių kilpų ilgis reguliuojamas tik prisukimo varžtais.

Kiekviena kilpa pakeičia burlentę tarsi tai būtų kitas, gerokai gersnis daiktas. Lenta gal ir nepagerėja, bet gauname skirtingus pojūčius. Dėl jų ir buriuojame. Kad ir kokios geros ar normalios būtų kojakilpės prieš apatinį posūkį į visas tenka grūsti koją iš visų jėgų, kad burlentė išliktų valdoma bangos apačioje ir posūkis išeitų pakankamai radikalus.

Dar yra lenktynėms skirtos, maksimaliai išlengvintos, negeriančios vandens kojakilpės. Jos stipriai prispaudžia plačias lenktynines lentas prie pėdų. Jų nesu bandęs.

Gero vėjo!
Gintas Lapėnas
LTU89