NAUJIENOS

Vaikystėje visi medžiai dideli arba įspūdžiai iš burlenčių slalomo stovyklos Lanzarotėje.

Šią žiemą (vasario mėnesį) Vaidas (LTU170) ir Olegas (LTU117) pasirašė avantiūrai – sudalyvauti Point-7 team rider’io Kurosh Kiani slalomo stovykloje Lanzarotės saloje – Slalom pro training.

Šiek tiek faktų:
-Buvome 20 dienų iš kurių pavyko suplaukti 10.
-Vežėmes 2 komplektus įrangos (Vaidas didelį ir vidutinį, o Olegas didelį ir mažą)
-Skridome iš Varšuvos su antrosiomis pusėmis
-Praėjome kelias psichologines burlentininko transformacijos fazes (kodėl aš pasirinkau slalomą, man šiame sporte ne vieta!? Kažkas gaunasi! Pasirodė… iš tikrųjų nesigauna).

 

SĄLYGOS

Kas buvo Tenerifėje tas daugmaž gali įsivaizduoti Lanzarotės sąlygas. Tiesa pasakius Lanzarote yra net kiek draugiškesnė prie įprastos vėjo krypties (Šiaurės vėjas), bet mes didžiąją laiko dalį gavome netipišką pietų vėją. Pučiant pakankamai nestipriam 10-11 m/s vėjui susimaišo vandenyno banga (swell) ir vėjinė banga. Rezultatas viršija visus lūkesčius – susiformuoja labai netvarkingas paviršius (kuršmarių čiopas atrodo visai draugiškas) ir lūžtančios iš visų pusių 1.5-2m. bangos (buvo ir virš stiebo) neleidžia plaukti taip kaip įpratęs tikras lygių vandenų liūtas. Garbės žodis, kelias dienas galvojau kad slalomas ne man ir kad vertėtų pagalvoti apie ramesni plaukimą vidaus vandenyse su naujom madingom priemonėm. Realybės paveikslą šiek tiek pakoregavo Andrea Cucci (ITA-1) kuris prisipažino kad čia yra vienos sudėtingiausių sąlygų jo karjeroje.

Sąlygos leido atsiskleisti

Sąlygos kažkiek priminė Baltiją

Vietiniai prie pietų vėjo į vandenį nelenda ir vadina tokį vėją ne ypač kokybišku (“shitwind”).
Tipiniam Lietuvos slalomistui į Lanzarotę galima vykti su dideliu ir vidutiniu inventorium. Padengsite 90% sąlygų.

 

KOMPANIJA

Buvo rimtų sportininkų – Andrea Cucci (ITA-1), Tristan Algret (GPE-44), Ross Williams (GBR-83)… galima tęsti pakankamai ilgai bet trumpai tariant – visi buvo PWA world tour dalyviai. Visi draugiški, patars jei paklausi, bet jokių ten didelių pasisėdėjimų ar pokalbių apie vairiukus. Tiek Vaidas, tiek aš juos matėme prie starto linijos ir iki pirmojo ženklo. Absoliučiai visų dalyvių lygis yra labai aukštas, taigi tai tikrai slalom PRO training. Tik mes su Vaidu atstovavome “non PRO” kategorija ir stabiliai ėmėme pirmąją ir antrąją vietas joje.

Susirinkę garsiausi vardai

Stovykloje buvo susirinkę garsiausi PWA atletai

 

PRO TRAINING vs WINDSURF CAMP

Dienos rutina yra pakankamai paprasta – 10:00 pirmi 5 startai, trumpa pertrauka ir vėl 5 startai. Ilgoji pertrauka (pietų) ir vėl 5 startai. Jei yra jėgų tuomet dasimušam dar 5-ais startais. Jokių ten video peržiūrų, jokių pamokėlių ar konsultacijų. Tai yra “pro training”. Kelis vakarus po tokios treniruočių dienos dar mus kviesdavo į sporto salę kur trenerė Julia iš Ukrainos (kova dėl jos dėmesio tarp jaunų PWA raiderių vyko kartais rimtesnė nei tai ką mes matėme distancijoje) lengvų intervalinių treniruočių pagalba mus davarydavo iki lengvos komos būsenos.

Treniruotės sporto salėje padeda išlaikyti formą ir bendrą kūno balansą, nesustabarėti, pagyvinta kraujotaka greitina atsistatymo procesus organizme. Žvaigždės plušo kartu su visais.

Treniruotės sporto salėje padeda išlaikyti formą ir bendrą kūno balansą, nesustabarėti, pagyvinta kraujotaka greitina atsistatymo procesus organizme. Žvaigždės plušo kartu su visais.

 

AR VERTA TEN VAŽIUOTI?

Apskritai gyvenime verta kažką daryti. Tačiau jei norite gauti tikrai rimtos patirties iš tos stovyklos turite stabiliai Lietuvoje suplaukti į TOP-5. Tuomet galėsite nelabai iš toli stebėti profesionalų plaukimo techniką, kartais gal kokį vieną ir aplenksite (būna kad ir jie padaro klaidų).

Vaidas LTU170 prie ženklo.

Vaidas LTU170 prie ženklo.

 

AR DAR PLAUKSIU SLALOMĄ?

Slalomas yra puiki disciplina kurioje reikia daug dirbti ir tokių stovyklų dėka pamatai kokius vaisius gali duoti treniruotes. Jeigu nepasiruošęs ketvirtą dieną iš eilės su super klijais suklijuotais delnais gerti sūrų vandenį ir tuo pat metu mėgautis apokaliptiniais vaizdais distancijoje tuomet geriau pasirinkti kitą buriavimo discipliną. Pasirinkęs šį kelią stebėsi kiekvieną varžybų skelbimą ir kiekvieną kartą eisi į “paskutinį mūšį” su didžiausiu savo varžovu – vakar dienos savimi.

 

Gero vėjo!
Olegas
LTU117