NAUJIENOS

Bangų raižymas SUP irklente gyvenant žemyne

Didžiausia kliūtis bangų raižymui SUP irklente populiarumui yra vaizdų socialiniams tinklams nebuvimas. Naujausi išmanieji telefonai jau turi 100 kartų pritraukimo funkciją. Todėl jau galima galvoti apie bangų raižymą irklente. Vaizdai bus efektingi.
Bloga išmaniųjų telefonų optika lėmė žmonių gyvenimo būdą. Nusifotografuoti ant irklentės arba su banglente pliaže yra pakankamai paprasta. Vaizdas bus kokybiškas. Pagauti telefonu bangų raižymą beveik neįmanoma. Taip ir turime socialiniuose tinkluose suformuotą malonumo be pastangų vaizdą. Bet instagramas jus apgavo. Realiai pagal intensyvumą nėra kaip lyginti įspūdžių bangose ir pliažinimosi.

Romantika.

Romantika.


Kaip pradėti raižyti bangas SUP irklente?

Gyvenant žemyne reikia tiesiog irkluoti bent tris kartus per savaitę po valandą ir važinėti prie jūros kai ciklonas atstumia bangų. Ciklono atėjimą prognozėse jums turėtų parodyti pirštu kas nors žinantis. Kitaip tai mistika.
Dar žiemą nuvažiuoti į salas. Salose taip pat mistika. Vaizdų daug ir gražių, o banga nesiraižo. Nesiraižo, nes niekas pirštu neparodo kur jos laukti.

Bet juk banga neša, kam tas irklavimas?

Manęs nenešė. Teko daug irkluoti, kad neštų.

Kokie pavojai slypi bangų raižyme SUP irklente?

Nuvažiavus į salas paaiškėja, kad reikėjo pavasarį, vasarą ir rudenį arti tris kartus per savaitę po valandą irkluojant. Be irklavimo neįmanoma pagauti bangos.
Salose taip pat paaiškėja, kad čia gerai ir neariant tris kartus per savaitę po valandą, bet bangos nesiraižo.

Kas sudėtingiau: raižyti bangas irklente ar banglente?

Abejais atvejais sudėtingiausia yra irkluoti tris kartus per savaitę po valandą.

Irklavimas fui. Kam jo išvis reikia?

Futbole reikia mokėti bėgti, ledo ritulyje čiuožti, irklentėse irkluoti. Kiek teko matyti, irkluoja tik lenktynininkai. Dėl irklavimo įdirbio jie galėtų raižyti bangas kaip dievai, bet malonumą gauna iš kitų dalykų.

Ko dar reikia?

Jei irklavimui užtenka pripučiamos lentos, tai raižymui reikia kietos. Pirma lenta raižymui turėtų būti apie 9 pėdų ilgio, 150 litrų. Dar reiktų, kad kažkas parodytų pirštu kur bangos laukti, nes bangos nesigaudys.
Būtinas 3/4mm storio hidrokostiumas.

Reikia kažkokios išvados:

Paprastam bangų raižymui 80 procentų pasiruošimo galima atlikti upėse ir ežeruose. Tą ir darome vasarą Neryje ir Trakuose.

 

Žydrų bangų!
Gintas Lapėnas
ISA Surf Judge Level 2