NAUJIENOS

„Milk and Blood 2016″ SUP irklenčių bangų raižymo varžybų rezultatai

 

20161004_mb_prizaii

 

Paskutinė rugsėjo savaitė kiekvienais metais būna labai intensyvi. Ciklonas atneša stiprų vėją ir dideles bangas. Dvi dienas buriavau burlente Melnragėje ir Šventojoje, penktadienį pasisekė teisėjauti Lietuvos Respublikos atvirame banglenčių čempionate, o šeštadienį dalyvauti pirmosiose Lietuvoje SUP irklenčių bangų raižymo varžybose „Pienas ir kraujas“ Melnragėje.
Varžybų pavadinimas kilęs iš legendos „Eglė žalčių karalienė“. Ten minimas baltas ir raudonas bangas kelis kartus per metus galima išvysti Šventojoje Akinio spote. Prieš kokius 5-6 metus ten ir pradėjome SUP irklentėmis čiuožti bangomis.
Važyboms buvo suplanuotos dvi rungtys – FUN ir WAVE. FUN rungtyje reikėjo kaip galima ilgiau čiuožti banga, WAVE rungtyje dalyvių meistriškumas buvo vertinamas pagal tarptautines bangų raižymo taisykles. Užsiregistravo 4 FUN ir 8 WAVE rungčių dalyviai.

 

Penktadienį siautusi audra įsiūbavo bangas, o šeštadienį prieš pat startus nurimęs vėjas jas išlygino. Idealios sąlygos čiuožimui bangomis.

Penktadienį siautusi audra įsiūbavo bangas, o šeštadienį prieš pat startus nurimęs vėjas jas išlygino. Idealios sąlygos čiuožimui bangomis.

 

Pirmąją vietą FUN rungtyje iškovojo Paulius Sasnauskas iš Vilniaus. Finale jis pasigavo labai geras bangas. Nuo vienos jų čiuožė net 27,2 sekundės! Antra vieta atiteko Ričardui Sudeikai 9,15 s, trečia Vytautui Asauskui 4,07s.

 

Pergalingas FUN grupės nugalėtojo Pauliaus čiuožimas. 27,17 s Baltijos jūroje - neįtikėtinai ilgai.

Pergalingas FUN grupės nugalėtojo Pauliaus čiuožimas. 27,17 s Baltijos jūroje – neįtikėtinai ilgai.

 

WAVE rungtyje įvyko šeši plaukimai. Nugalėjo Gintas Lapėnas iš Vilniaus, antrą vietą pagavęs geriausią finalo bangą iškovojo Donatas Marius iš Kauno, trečią – Averjanas Asočakovas (Klaipėda).
Varžybų rezultatai:

image description
Sezonas nesibaigė. Raižome bangas toliau.
Ačiū teisėjams Girmantui Neniškiui (spotas.lt), Tomui Uksui (banglente.lt) ir Artūrui Šimanskiui už kantrybę skalbiant lietui.
Ačiū rėmėjams „Zabas e-bike and Drone Industries“, Shkertik, sportpoint.lt, ION.
Ačiū organizatoriams vejasgalvoje.lt ir spotas.lt.
Ačiū varžybų dalyviams.

Varžybų dalyviai Melnragės molo fone.

Varžybų fotogalerija
Foto Anžela Lapėnienė

Gerų bangų!
Gintas Lapėnas