Kelionės

Savaitė Tenerifėje

Kelionė
Važiavome pagal prognozę savaitei. Pirkome paskutinės minutės pasiūlymą.
Skrydis iš Varšuvos. Lentos vežimas 50EUR (visus mokėjimus priima tik zlotais). Paslauga už lentos vežimo apmokėjimą – 40 ZL. Turi susimokėti už tai, kad sumoki.
Atskridę į Tenerife Sur sužinojome, kad automobilis laukia viešbutyje, o ne aerouoste. Nuomos kompanija savo automobiliu nevežė mus su inventoriumi iki viešbučio.

Plaukiau su 85 l lenta ir 4.2, 5.0 ir 5.3 burėmis, kelias valandas SUP‘u.
Pirmas dienas su 4.2 buvo daugoka.  Kad ir kiek daug pūstų tokios mažos burės neverta pertempti. Geriau jau pastovus lupimas iš rankų negu tampymas. Kai didelis burės plotas atsipalaiduoja  ji labai audringai reaguoja į gūsius. Vienu momentu pusė burės ploto pilnai dirba, kitu momentu jau „išsijungia“.

NS Hero 5.3
Išbandžiau 2013m. keturių lačių North Sails Hero 5.3. Pagal aprašymą burė skirta būtent daugiapelekėms lentoms, turi pastovią trauką.  Pirmą kartą jaučiausi kaip paėmęs 12kvm formulinę burę. Ji tiesiog žvėriškai traukė be jokių pasitampymų į šonus, jokių greitų išsijungimų keičiant kampą. Fantastika. Išglisavimui tereikia įkišti koją į priekinę kilpą ir pumptelėti du kartus – lenta skrenda. Darant viršutinį posūkį galima staigiai padidinti greitį vienu timptelėjimu, apsukti lentą aplink burę. Labai patiko, lenta atsigavo, nebeliko traukos trūkumo posūkiuose ir laiptelio norint išglisuoti.  5.3 Hero trauka leidžia nebenaudoti vienpelekėms skirtos 5.7 burės.

Pelekai
Vietinis burlentiajus šiek tiek papasakojo apie savo patirtį su quadais. Jo nuomone daugelis lentų ateina su didokais centriniais pelekais. Juos pakeitus mažesniais apatiniai posūkiai tampa gerokai sklandesni. 2013 metų lentos eis su 1-2 cm mažesniais pelekais.

SUP
Žvaigždės plaukė Las Americas. Matėme dvynių Moreno fotosesiją.
Aš kelias valandas plaukiau 9‘0, 146 l, 33“ pločio banginiu SUP‘u Cabezo pliaže. Labai pastovi, labai gerai važiuoja nuo bangos, sukasi. Tiesiai plaukia sunkokai, labai greitai sukinėjasi. Pučiant 8-10m/s prieš vėją, bangas ir srovę atsistojęs jau nebepaplaukiau. Teko mažinti kūno pasipriešinimą ir irtis atsiklaupus. Ir galų gale lipti ant burlentės.

Trendai
1. Žvaigždžių trapecijos tokios palaidos, kad atrodo tuoj nukris. Vos vos laikosi ant klubų.
2. Kieti gezai vasarojantys viešbučiuose po krantinę vaikšto užsiraitoję marškinėlius, kad matytusi presas ir net krūtinės raumuo. Toks iškirptės analogas.


Turėkite omenyje.

Daugiau nuotraukų – fotogalerijoje.
Gero vėjo!
Gintas LTU89

La Tejita