NAUJIENOS

SUP banglentės (irklentės ) irklo kietumas

SUP banglentė ( irklentė) yra gerai atsipūtimui ir fizinei formai palaikyti. Sakyčiau, kad vasarą jis yra geresnis negu visi kiti gėriai kartu sudėti. Jautriausias dalykas aktyviau irkluojant yra irklo dydis ir kietumas. Visiškai pradedantieji nesuklys rinkdamiesi minkštesnius irklus.
Kiek gudresniems, turintiems savo lentas reikėtų išbandyti kelių kietumų irklus. Išbandžius pasirinkimas tampa akivaizdus.

Pigiausi, labai minkšti stiklo – anglies
Parduodami kartu su pripučiamomis irklentėmis. Tai geras variantas lengviems, pradedantiesiems, merginoms ir šiaip nesiplėšantiems. Didelės plokščiadugnės lentos turi nemažą pasipriešinimą. Minkštas irklas nekuria smūgių ir staigių tempimų  peties sąnariams. Stipresniems atrodys, kad irklas „sasiska“, vėluoja ir neduoda reikiamo atsako į yrį įdėtai jėgai. Bet šie irklai geri tuo, kad jie nepakenkia sąnariams.
sup irklo kietumas

Aliumininiai
Labiausiai paplitę, nebrangūs, daugumai tai pirmasis irklas. Jie nėra kieti 80 kg bičams plaukiantiems lengvai slystančia allround tipo lenta. Mažesniems gali būti kietoki ir gana sunkūs.
20131231_SUP_irklo kietumas_1

Angliniai brangūs
Jie būna įvairių kietumų. Reikia bandyti. Labai džiugina jų svoris – reikia laikyti, kad nenupūstų. Pats irklas ir sveria, ir blizga, ir skamba kaip Stradivarijaus smuikas.

20131231_SUP_irklo kietumas_2
Savo wave anglinį irklą bandžiau su 4 lentomis.
– Allround – lengvai slystanti, lengva – puiku.
– Allround – platesnė, sunki, didesnio linkimo, didesnio pasipriešinimo – laužia peties sąnarį. Yrio pradžioje tenka įveikti didžiulį lentos pasipriešinimą. Petys klapsi tiek greitėjant, tiek ir palaikant greitį.
– Allwave – keli pradiniai yriai laužia petį. Irkluojant vidutiniu greičiu viskas gerai. Jei norima greičio, petys vėl juntamas.
– Pro Wave – pajuda labai lengvai. Petys juntamas tik stipriai iriantis, nes lenta ima priešintis.

Išvada?
Irklą reikia rinktis pagal naudojamą lentą. Pirmasis irklas dažniausiai būna pigiausias, bet perkant antrą brangesnį jau reikia išsibandyti, kad atitiktų pakitusius poreikius.

SUP banglenčių ir irklenčių mokykla ir nuoma Trakuose ir Vilniuje.
Informacija tel.: +370 617 80614
Arba rašykite: mokykla(eta)vejasgalvoje.lt

Gero vėjo!
Gintas Lapėnas
LTU89