NAUJIENOS

KJ sez.atidarymas

20070427_kaunasindoor
2007.04.27
2007m. Kauno jachtklubo sezono atidarymo varžybos. Vėjas pūtė tarsi iš ventiliatoriaus.

Šį savaitgalį vyko pirmosios oficialios 2007 metų sezono varžybos Kauno mariose. Vėjas atvyko punktualiai. 12.00 startavo RCB, o 13.00 sąlygos tapo tinkamos ir formulei. Dalyvavau tik formulės varžybose, todėl tik apie jas ir rašysiu.

Vėjas
Nuo pat varžybų pradžios vėjas vis stiprėjo ir sukosi į vakarus. Prognozuotas pasisukimas į rytus įvyko paskutinio plaukimo gale ir jį pajuto ne visi. Dažniausiai vėjas pūtė nuo Palemono kaminų. Tai buvo panašu į tunelį iš kurio pučia. Pirmoje varžybų dalyje vėjas fragmentiškai „nudribdavo” nuo skardžio įvairiose marių vietose. Jam stiprėjant buvo „pramušama” Palemono skylė. Varžybos tapo panašios į uždarų patalpų čempionatą. Nugalėjo tas, kas plaukė arčiau ventiliatoriaus.

Varžybų distancija
Formulės startavo kartu su RCB. Starto liniją naudingiausia buvo kirsti kairiuoju halsu, nes dešiniuoju išvis nebuvo įmanoma kirsti starto linijos. Tradicinių FW startų pilnu greičiu beveik nebuvo. Prie ženklo visada plūduriavo RCB būrelis, kuris stabdydavo formules. Formulistai startuotavo pilnu greičiu žemiau, bet ne visi.
20070427_fwstartas
Audrius puikiai išnaudojo savo sugebėjimą plaukti labai aštriai. Jis palaukdavo keletą sekundžių, kol visi startuos. Tada pilnu greičiu kirsdavo starto liniją. Matydamas žemiau savęs visą minią jis galėjo ją kontroliuoti nepraleisdamas nė vienos progos užkilti. Taip jis visąlaik būdavo arčiausiai „ventiliatoriaus” ir plaukdavo aštriau negu visa flotilė.Pavėjinė tiesė buvo šiek tiek panši į loteriją. Bet , kas norėjo, tas pamatė kaip plaukti. Principas toks pats kaip ir plaukiant prieš vėją – „arčiau ventiliatoriaus”. Skirtumas tik toks, kad pasigavęs gūsį turi plaukti jo viduje. Tik apėmus ženklą reikėjo susiskaičiuoti stipresnio vėjo zonas ir maršrutą nutiesti per jas. Sustojusieji būdavo aplenkiami kelių sekundžių bėgyje. Atstumas nieko nereiškė. Buvimas sraute lėmė viską.20070426_kjseatidar
Paskutiniuosius tris plaukimus puikiai suplauke Gedas su 10 kv. m dydžio bure. Aukščiau esančioje starto nuotraukoje jo stovėsena gerokai skiriasi nuo kitų.

Finišas
Finišas – sunkiausia varžybų dalis. Trys ratai slalome – suskaičiuojamas dalykas. Formulėje galva perdaug užkrauta, kad atskirtų du nuo trijų. Aš penktame plaukime pražiopsojau finišą. Kovojau dėl aukščio prie ženklo, o Giedrius tuo metu kirto finišo liniją. Šeštame plaukime Giedrius nusprendė finišuoti po dviejų ratų ir nutriumfavo su iškelta ranka per finišo liniją. Kiti tyliai nuplaukė į priešvėjinį ženklą tęsti plaukimo.
Pagal apkrovimą varžybos prilygo maratonui. Norėjosi ilgesnės pertraukėlės.

Rezultatai: bus
Fotogalerija

Gintas Lapėnas
LTU 89