NAUJIENOS

VG Priešsezoninės

20080406_priessez_119
2007.04.06
Balandžio 6 d. Elektrėnų ežere vyko “Vėjas galvoje” Priešsezoninės burlenčių varžybos.
Griežtas teisėjo komentaras.

Pirmieji įspūdžiai
Krito į akis, kad finiše beveik nebūdavo vidurinės grupės, o tik lyderiai ir galiorka. Tie kurie, mano supratimu, turėtų kovoti del vietos flotilės viduryje, finišuodavo arba katru su lyderių grupe arba priekyje galiorkos. Tarpas tarp grupių apie 2-3 min. Kažkaip keista, gal čia e’leiko ypatumai – lyderiai varo ten, kur gūsis ir švariu vėju, vis tolsta nuo galiorkos, galiorka varo iš paskos lyderiams, bet ten arba dar sumaltas vėjas arba jau gūsis “nuvažiavo”. Ir taip tas atstumas tarp grupių didėja,  vienintelis Bobas bandė plaukti kitaip negu visi ir, kaip rodo rezultatai, jam tai pasiteisino 50% … kateryje mes pradejom jį vadint “strategu” …
Nustebino Juozukas – kad jis gerai plauks aišku tikejomės, bet kad iškart lyderiaus …. na galvojau nuo vidurio sezono. Nors dar tik pirmos varžybos, gal kiti lyderiai dar nepabudo po žiemos miego. Labai patiko kaip jis “venduoja”.  Tiesiog teleportuojasi į kitą burės pusę … ten nespėji pamatyt kada. Juozo finišas:
20080406_juozas
Audrius – jaučiasi kad neslidinėjo šį sezoną 😉 , o užsiėmė tuo kuo reikia, vienintelis kuris sugebėjo kvėpuoti Juozui į nugarą…
20080406_audrius
Ir  pirmąją vietą FSL užėmęs Sigitas:
20080406_sigis
Atsinaujinimai
Gastros grazios t.y. ne dizainas, o profilis, atsidarymas, nu žodžiu darbas ant vandens be priekaištų.
Point7 – matosi, kad bandyta padaryt kitokią burę, nežinau, nesu didelis specas, bet toks įspūdis, kad veža ji kokį bereikalingą kvadratinį metrą plėvelės. Labai jau daug jos ten viršuje numatyta atsidarymui, stiebas išriečiamas daug labiau nei kitų burių, bet tas išrietimas daugiau viršutinėje stiebo dalyje. Gaunasi, kad viršuje plėvė kabo. Gal čia kaltas sureguliavimas – vistik pirmas užtakelavimas, tikėsimes Gedui pavyks prisijaukinti šią burę.
Deja kaip ir kasmet – burių kaita atėjo netikėtai, niekas nežinojo, kad gaus naujas bures, ar kad teks skolintis, dėl to numeriais nieks nepasirūpino, tai ir plaukia 3 Moliušiai (iškart aišku, kas turi burių pardavimui), 2 Menkevičiai ir krūva vienetukų. Noriu pasakyti kad brūkšniukas (tipo 1) iš sidabrinės plėvelės yra nematomas. Jei jau bėda, tai klijuokite riebiai juodos izolkės. Kelkit ranką kai finišuojat. Iki pertraukos, kol neperspėjau per 2 plaukimus gal tik 2 rankos ir pakilo… tai ir neaišku, ar jūs finišuojat ar šiaip pavargot ir nusprendėt “nusiimti” ir varot į krantą vandens pagert. Dar freeraideris su FW bure kerta finišo liniją, ir jau nebežinai, ar čia kas nors iš dalyvių burę su “teisingais” numeriais pasikeite, ar čia tik šiap kas laksto. Aišku, aisku lyderius sužiūri, bet kol atvaro galiorka……, o paskui reik rezultatus taisyt tikslint ir .t.t… Žodziu, jūs mane supratot, daugiau taip nebus, jūs pasitaisysit …..
Kadangi varžybos PRIEŠsezononės, tai kontrolinio laiko nesekėm, bet iš akies galiu pasakyti kad buvo pora plaukimų, kur ne vienas į 15min. būtų nespėjęs, baisiai jau geit tas Juozas varo…;-)
Pabaigai I plaukimo startas. Pramiegotas.
20080406_startas2
III plakimo startas. Jau geriau:
20080406_startas1

Gero vėjo!
Vyr. teisėjas
Mindaugas Kriukelis

Rezultatai:
20080406_fsl_vgpriessezonines
20080406_fwc_vgpriessezonines

Fotogalerija

Apie vėjus
20080406_priesveja
Pučiant pietryčių vėjui plaukiau pirmą kartą. Prognozuotas pasisukimas į pietus taip ir neįvyko. Arba įvyko vakare.
Sąlygos labai sudėtingos. Distancijos viduriu driekėsi salos šešėlis. Atspėti naudingą pusę buvo gryna loterija. Pirmoje dienos pusėje kažkiek pranašumo turėjo geriau praplaukiantys vėjo skyles.
Dėl FSL, tai startus buvo labai sunku fotografuoti, nes ne krūvoje ir labai skirtingu laiku linija buvo kertama. Savo stovėsenas ir posūkius rasite fotogalerijoje.
Vėjas buvo pavasariškas, gūsiuotas. Paskutinio plaukimo starto metu pūtė 11,2m/s, finišas – 3,4m/s.
20080406_finisas
Nuotraukoje – teisingi Irmanto ir Karolio finišai ir Sigito atsigaivinimas neatsikabinus nuo trapecijos:
20080406_purslas

Ačiū visiems plaukusiems ir teisėjavusiems! Buvo malonu pamatyti visus po žiemos.
Gero vėjo!
Gintas LTU89