NAUJIENOS

NEWVISION 2007

20070618_nw_119x69
2007.06.18
Birželio 16-17 d. vyko tradicinės (nuo 1996m.) NEW VISION taurės varžybos – pirmosios sezono varžybos Baltijos jūroje.

NEW VISION burlenčių taurės varžybų istorija prasidėjo 1996 metais. Tada pirmą kartą rinkomės prie jūros į burlenčių slalomo varžybas Palangoje. Tais metais kovojome dėl VILKASOS taurės. Taip vadinosi NEW VISION ir VAROS GROUP pirmtakė, kuri užsiėmė prekybos ir pramonės automatizavimu ir IT sprendimais, vėliau patyrė audringą augimą, įkūrė daugiau šios srities kompanijų su siauresne specializacija. Verslas sėkmingai plėtojamas toliau, o NEW VISION  vadovas Evaldas Budvilaitis linki burlentininkams entuziazmo ir gero vėjo.
20070618_nwveliavos_374
Varžybos
Šeštadienį įvyko penki formulės plaukimai ir keturi laisvojo slalomo. Po pietų formulės distancija buvo pailginta nuleidžiant pavėjinį ženklą 200m pavėjui. Teisėjų komanda padėjo pasiekti krantą sulūžusiam formulistui ir nedaug trūko, kad būtų sudalyvavusi vaiko gelbėjimo operacijoje. Vaikiukas užsižaidė ant didelio pripučiamo čiužinio ir stipraus vėjo buvo nuneštas labai toli nuo kranto. Iki nelaimės trūko labai nedaug. Berniuką išgelbėjo iš Šventosios gelbėjimo stoties vandens motociklu atlėkęs gelbėtojas. Dirba tikrai operatyviai. Nuo skambučio iki išgelbėjimo praėjo tik trys minutės.
Sekmadienį tikėjomės suspėti į rytinį vėją. Vidurnaktį papūtė pietryčių štormukas, įsupo dideles bangas. Po 8 val. ryto įvykusio susirinkimo buvo nuspręsta nerizikuoti dalyvių inventoriumi Monciškių mėsmalėje ir slalomas perkeltas į Akinio nasrus. Deja, vėjas “išsijungė” 9.30. Nuo 10,00 buvo duoti trys startai, bet užskaitytas tik vienas plaukimas. Kitus du lenktynininkai stovėjo neglisuodami. Jūra savo šipuliukų dozę atsiėmė. Arūnas sulaužė lates ir stiebą.
20070618_nwluzo_374
Formula Windsurfing klasėje pirmą vietą užėmė Europos jaunių čempionas Juozas Bernotas iš Kauno. Nuo jo dviem taškais atsiliko Gediminas Gresevičius, trečias – Mantas Gresevičius.
Laisvojo slalomo rungtyje kauniečiai Rytis Jasiūnas ir Darius Daraška surinko vienodai taškų. Nugalėjo Rytis Jasiūnas, geriau suplaukęs blogiausią savo plaukimą, trečia vieta atiteko Laimiui Babenskui.
Dėl slalomo prizų komplekto bus kovojama kitose varžybose.
Vėjas
Šeštadienį 5-9m/s rytų – šiaurės rytų.
Sekmadienį 5-7m/s pietvakarių – vakarų.
Taktika
Formulistų taktika liko tokia pati kaip ir ežeruose – laiku pastebėti vėjo krypties pokyčius ir kuo mažiau būti srautų susikirtimo zonoje. Po starto populiaresnis buvo ilgas halsas kairiuoju, nes perdaug nuplaukus dešiniuoju buvo rizika prie ženklo patupėti vėjo skylėje. Dėl vėjo krypties pokyčių dažnam tekdavo daryti po kelis bereikalingus posūkius šalia ženklų arba apsidraudus bereikalingai sukaupti vos ne 100m aukščio atsargą.
Sekmadienį vyravo išgyvenimo taktika. Trūkstant vėjo Akinio nasrų šiaurinėje pusėje yra labai išraiškinga Akinio skylė. Čia bangos labai galingos, o vėjo nėra. Slalomistai neturėjo pasirinkimo. Jie tiesiog plaukė distanciją. Mantas sėkmingai prasiskalbė, Arūnas nesėkmingai. Pradedantiesiems reiktų gerai atsiminti šią vietą ir tokiomis sąlygomis laikytis arčiau pietinio molo, neplaukti toliau negu iki pusės spoto akvatorijos. Šiaurinė spoto dalis pasižymi jau minėta skyle, labai stipria srove, labai didelėmis srovės ištemptomis bangomis toliau nuo kranto, ir didžiuliais griūnančiais kalnais skylėje. Šuoliams geriausiai tinka vidurinė spoto dalis ir arčiau molo galo esanti zona, nes čia bangos labai stačios. Toliau jos linkdamos už kliūties ir veikiamos srovės ištįsta ir tampa puikiais kalnais čiuožimui.
20070618_nwakinys
NEW VISION taurė visada pasižymėjo ūmiais vėjo pokyčiais. Sąlygos ir šiais metais negailėjo varžybų dalyvių.

Ačiū visiems varžybų dalyviams.
Varžybas organizavo “Vėjas galvoje”. Dėkojame visiems padėjusiems ir prisidėjusiems:
“New Vision Baltija” už ilgametį rėmimą ir tikėjimą,
“Makitai” ir Dariui Lekevičiui už puikius prizus. Tikimės, kad nugalėtojai įrankio pagalba įsuks ne vieną kilpą ir alsuoklį.
20070618_nwmakita_374
Rimantui Vilkui už burlenčių sporto kokybės ir inovacijų lyderių NORTH SAILS ir F2 prizus,
Teisėjų komandai – Aidui ir Girmantui už pastangas ir operatyvumą. Komanda dirbo labai gerai,
extreme-sports.lt portalui už tiesioginį reportažą,
neįgaliųjų kempingo administracijai ir komendantei Rasai už svetingumą,
Lukui iš kempingo “Megės namai” Ošupio g. 13 už katerio saugojimą,
Anželai už nuotraukas, ir organizacinius darbus,
Bobui ir kitiems už pagalbą.
Fotogalerija
Rezultatai: new_vision_fwnew_vision_fsl
Gero vėjo!
Gintas Lapėnas
LTU89