NAUJIENOS

2D

20070930_2d_119
2007.09.30
Šeštadienį Elektrėnuose įvyko 2D varžybos. 12.00 pradėjęs vangiais 4,5 m/s, 14 val. vėjas įsipūtė iki 9 m/s. Stovėsenų apžvalga.

Šeštadienį veiksmas vystėsi Elektrėnuose. Visi išbandė slidžius Betonkės šlaitus ir pulsuojantį vėją.
Vėjas
Vėjo krypties ir stiprumo pokyčiai svarbiausi formulistams. Jų rezultatai priklauso nuo to, kurioje ežero vietoje jie bus kai ateis gūsis arba kitos krypties srautas. Šį kartą vėjas elgėsi kaip visada elgiasi PR, bet negi prisiminsi, ką jis krėtė pereitą kartą?
Jei gūsis labai stiprus – vėjas pramušdavo Gandrų salos šešėlius ir naudinga buvo plaukti į salą. Jei vėjas silpdavo – naudinga tapdavo įlanka šalia elektrinės sodų. Abejų pusių reikšmė suvienodėjo kai vėjas ėmė trūkčioti penktame plaukime.
Plaukimai
Pirmi du plaukimai vyko esant ribiniam vėjukui.
Pirmo plaukimo starto metu visi krėtėme baikas. Arvydas prie starto ženklo suorganizavo “Moliušio kamštį”. Jis sustabdė visą flotilę palikdamas tarp savęs ir ženklo tik korpuso pločio skylę. Arvydas atsidūrė skylėje, o atlekiantys iš toliau gavo gūsį. Visiems norėjosi tilpti į skylę. Stilingiausiai pasielgė Robertas LTU127. Atlėkęs jis lengvu judesiu paguldė savo burę žemyn nuo ženklo ir visiškai užtvėrė eismą “Robuko šlagbaumu”. Aš kurį laiką mėgavausi savo kaukuolės akustika gavęs per ją stiebu. Vienintelis Irmantas LTU666 liūdnai ir be nuotykių nuplaukė į pirmąjį ženklą. Jis nieko nematė ir nesuprato kaip linksma startuoti.
Nuotraukoje Robertas ryši geltoną skarelę. Jis – geltonas taškas šalia ženklo. Irmantas jau beveik pusę tiesės atsiplėšęs nuo linksmosios grupės.
20070930_2dkamstis_374
Kiti plaukimai vyko pagal vienodą schemą – pamatei vėją – varyk ten.
Geriausiai tai perprato Mantas Gresevičius LTU13. Jis visuose plaukimuose finišavo pirmas.
Stovėsenos
Atrinkau kelias FSL ir FW lenktynininkų nuotraukas.
20070930_2dfsl_374
Yra trys taisytini požymiai:
a) priekinė ranka labai arti stiebo (trapvirvės perdaug priekyje arba nesubalansuotos)
b) atkištas užpakalis (stabdote, neleidžiate lentai lėkti laisvai)
c) sulenkta priekinė koja (lentos priekis šlepsi).
20070930_2dfw_374
Matome tris teigiamus požymius:
a) rankos pečių plotyje ir išdėstytos vienodu atstumu nuo traukos centro
b) atkišta į priekį ir užversta į viršų dubens apatinė dalis.
c) tiesi priekinė koja (prispaudžia lentos priekį).
Per kitas varžybas prieikite, paaiškinsiu. Aiškinti ant kranto tikrai reikia, nes stovėsena ir burės stūmimas nuo savęs pradžioje prieštarauja logikai. Dar galite paskaityti paskutiniame prezentacijos (tekstas visiskai netvarkytas) puslapyje esantį tekstą apie greičio darymą.
Ačiū visiems dalyvavusiems, teisėjų komandai Sigitai ir Anželai. “Makitos”, “Adidas” ir “RipCurl” atstovams už suvenyrus dalyviams.
Apdovanojimai – sekančio renginio metu. Nugalėtojai gaus renginio rėmėjo – Rip Curl atstovo Lietuvoje “Šiaurės vakarų” ypatingą priemonę hidrokostiumų kvapui gerinti – Rip Curl PissOff’us.

Rezultatai
Fotogalerija
FW ženklų apėmimas 2d_fw_finisai

Gero vėjo!
Gintas Lapėnas
LTU89