NAUJIENOS

Slalomo trasa

20080414_slalschm_119
2008.04.14
Balandžio 13 d. pirmą kartą Elektrėnuose išbandėme naują pavėjinio slalomo distancijos schemą.

Dėl didelio vėjo krypties nestabilumo rengti slalomo varžybas ežeruose ilgą laiką buvo labai nepatogu. Teisėjams tekdavo didelis krūvis aptarnaujant distanciją, pastoviai koreguojant ją dėl vėjo krypties svyravimų. Dalyviai negalėdavo pilnai atsiskleisti greituminėje slalomo distancijoje, nes dažnai plaukimo rezultatą lemdavo ne greitis ir posūkis, bet mokėjimas užkilinėti. Arba gerai prieš vėją važiuojantis inventorius. “Aštuoniukės” formos distancija buvo labai jautri vėjo krypties svyravimams.
Specialiai ežerams sukaurta pavėjinio slalomo distancijos schema pernai buvo išbandyta El Ture vykusiose “Easy style week” varžybose, o Lietuvoje panaudota Drevernoje vykusiose “100 proc. Slalomas” varžybose (vyr. teisėjas Robertas Gradauskas). Ežeruose dėl sąlygų nebuvimo jos išbandyti nepavyko. Ir pagaliau šiemet “Vėjas galvoje” sezono atidarymo varžybų metu slalomas vyko pagal naująją pavėjinio slalomo schemą (vyr. teisėjas Mindaugas Kriukelis).
20080414_slalomoschema
Kas gero šioje distancijoje dalyviams:
1) Gali rinktis starto ir finišo kurso kampą priklausomai nuo savo galimybių ir sąlygų.
2) Atkrenta nuolatinė įtampa dėl užkilinėjimo į ženklus.
3) Slalomas tampa greičio lenktynėmis be priešvėjinių elementų.
4) Tokia distancija nereikalauja ypatingo inventoriaus. Gali plaukti įvairaus pajėgumo dalyviai su paprastesniu inventoriumi. Užkilinėti nereiks.
5) Lenktynės tampa labai dinamiškomis.
Organizatoriams:
1) Visas distancijos aptarnavimas – tai šalia katerio esančios “2” bojos perkėlimas radikaliai pasikeitus vėjo krypčiai (žydra ir ružava rodyklės)
2) Puiki vieta fotografavimui ir filmavimui stambiu planu. Lenktynininkai atlekia tiesiai į objektyvą. Dabar tiksliai žinote, kad prie šio ženklo kiekvienas posūkis yra istorinis ir turi būti sussuktas idealiai.
20080414_slalschm1
Grynas downwind’as!!!
Būtų gerai išgirsti iš dalyvių atsiliepimus po pirmo karto. Ar verta ką nors keisti? Kas galėtų būti geriau?

Gero vėjo!
Gintas Lapėnas
LTU89