NAUJIENOS

Sopot 2008

20080723_sopot_119
2008.07.22
Baltic Sea Cup’In Sopot 2008
RCB. RS:X . T293 . RS:X’junior.
Andriaus Sliburio LAT153 įspūdžiai.

1diena
Ryte iš Gdansk’o  atvykome į Sopotą. Pirmas įspūdis – milžiniškas ‘’Ergo Hestia Sopot ‘’ klubas. Lietuvoje nėra Techno293 atstovybės, todėl buvau pakviestas plaukti už Latviją.
Susitakelavę inventorių nusinešėme į pliažą . 12.00 buvo duotas pirmas tos dienos startas. Vėjas buvo labai silpnas, viską lėmė startai. Užsiimti naudingą poziciją ant starto linijos buvo labai sunku. Tik šiaip ne taip išeidavo įsisprausti į pirmąją juostą. Kitus Latvijos burlentininkus bandančius įlįsti į tą juostą išstumdavo į falstartą. Startavau dešiniu halsu arčiau starto linijos plūdūro. Startas buvo neblogas, bet žinojau ,kad lenkai išeis į priekį, nes jie yra gerokai pranašesni pučiant silpnam vėjui. Be to man reikia padirbėti ties pampingo technika. Žodžiu, pučiant silpnam vėjui plaukti sekasi prasčiau. Tą dieną įvyko trys plaukimai.
20080723_bendras_207

2diena
Pagalpirmos dienos rezultatus buvau 23 iš 42. Tai geriausias rezultatas iš Latvijos sportininkų. Vejas buvo toks pat kaip ir pirmą dieną. Pirmas dienos startas buvo duotas 11h. Plaukiant antrame plaukime Lenkijos lyderiai nuvarė i priekį ir visiškai nurimo vėjas. Ta plaukimą nebespėjau į kontrolinį laiką Ir nukritau į 24 vietą.
20080723_pl_treneris

3diena
Pirmajį plaukimą vėjas buvo šiek tiek stipresnis. Plaukiant į vėją padariau nemažai klaidų ir rezultatas iškarto pablogėjo. Po to pradėjo smarkiai lyti. Po pirmo plaukimo visi grįžome į krantą. Antras startas buvo atidėtas valandai, nes po lietaus nurimo vėjas. Vakare dalyvavome grilio vakarėlyje.
20080723_bendras_148

4diena
Iš pat ryto buvo apsiniaukę, windguru prognozės rodė stiproką vėją. Artėjant pirmos dienos startui vėjas pradėjo po truputi stiprėti. Plaukiant link starto vėjas užkilo iki prognozuoto stiprumo. Pirmas dienos startas buvo duotas 11h.
Starte išsikovojau vietą pirmoje eilėje. Artėjant pirmam ženklui akivaizdžiai pamačiau, kad pučiant stipriam vėjui plaukiu gerokai geriau. Plaukiant į pirmą ženklą išlošė tie kurie plaukė dešiniuoju halsu. Į pirmą ženklą išlindau ketvirtas. Pavėjui pozicija išliko ta pati. Plaukiant antrą ratą prieš vėją padariau klaidų ir finišavau septintas.  Tai buvo mano geriausias šių varžybų rezultatas.
Antra plaukimą finišavau tryliktas. Trečia plaukimą likus 20 sekundžių iki starto vienas lenkas įvirto ir masiškai griūdami kiti įvertė ir mane. Visų lyderių rezultatai gerokai smuko. Ta plaukimą finišavau dvyliktas. Galėjau ir geriau.
20080723_ikranta

16:30val. įvyko apdovanojimai po kurių išvykome namo.
Po šio BalticCup‘o pajutau, kad stipriai pagerėjo plaukimas ir rezultatai. Einu į priekį.
Geriausiai iš Lietuvos burlentininkų suplaukė Gintas Bernotas LTU 78 RCB 1Vieta.
RS:X klasėje 3 vietą užėmė Juozas Bernotas LTU 14.

Rezultatai ir nuotraukos :
http://www.skz.sopot.pl/?module=newsy&action=get&news%5Bid%5D=1085

Gero vėjo!
Andrius LTU 153