NAUJIENOS

VG ICE I

20081020_119
2008.10.20
Ledinio sezono I etapas šį savaitgalį įvyko Elektrėnuose.
Ant starto linijos pūtė pastovus 8-8,5m/s, distancijoje būdavo įvairiai.

 

Vieta: Elektrėnai, Iškyšulys
Kol vyko pasiruošimas varžyboms vėjas kaupė jėgas vis stiprėdamas. Iki susirinkimo dangus nusigiedrijo, ežeras pasidengė gražia balta putele. Susirinkimo metu buvo nutarta daryti slalomą. Distancija – pavėjinio slalomo.
Pirmuosius plaukimus finišuodavo 21 dalyvis.
Vėjas
Visą dieną pūtė vakarų krypties vėjas. Nuo 12 iki 16 val. laikėsi pastovus 7,5 – 9,5 m/s. Vidutinis – apie 8-8,5m/s. Įvairiose distancijos vietose stiprumas galėjo būti ir kitoks. Žemutinė riba, nuo kurios svarstytume apie sąlygų tinkamumą buvo 7,5m/s. Tokių nukritimų buvo vienetai visos dienos bėgyje.
Distancija
Distanciją stangėmės išmesti vėjo tunelyje tarp kranto ir salos.
Tolimieji ženklai buvo visai arti kranto, suspausto srauto zonoje.
20081020_slalomasvisi
Starto linija pirmus plaukimus driekėsi srauto kraštu ir kartais būdavo sunkoka planuoti starto laiką, nes vėjas įsijungdavo tik ant starto linijos. Vėliau starto linija buvo perkelta. Ištraukėme ją iš salos šešėlio, dalyviai gavo papildomus 100-150 m išglisavimui prieš starto liniją.
Startai
Gal dėl trumpo įsibėgėjimo prieš startą, gal dėl varžybų trūkumo startuojantys labai vėluodavo. Vienintelis falšstartas buvo labai keistas, padarytas gerokai prieš signalą.
Vėl geriausiai ir tiksliausiai startuodavo didelėmis lentomis plaukiantys FSL dalyviai ir arti starto linijos greitėti imdavęs LTU105, bet jį tiesės viduryje pasivydavo atlekiantys didesniu greičiu.
20081020_startas
Atlekiantiems į ženklą grupėmis gražiems posūkiams prie didelio ženklo dažnokai pritrūkdavo vėjo. Atitrūkę nuo pagrindinės grupės lyderiai dar sugebėdavo susukti gražias kreives ir išplaukti iš posūkio neblogu greičiu. Švariausius posūkius pjaudavo Karolis Sipavičius LTU1001.
20081020_1001
Po pietų pertraukos distancija buvo pastumta ir sutalpinta į prieš Iškyšulį esančią akvatoriją. Deja, gero vėjo užteko tik vienam plaukimui. Septintas plaukimas atšauktas dėl vėjo trūkumo ( 4-6m/s).
Bendras įspūdis
8,5m/s sąlygomis pranašesnės buvo plačios lentos. Nugalėtojas plaukė unikaliu “Hypersonicu”. Gryniems slalominiams laivams su mažomis (iki 8kvm) burėmis vėjo pritrūkdavo.
20081020_slalomas1
Vėjui kiek susilpnėjus labai stipriai plaukdavo ir pozicijų neužleisdavo jaunimas. Įpusėjus varžyboms retam bepavykdavo iš jų atkovoti pirmoje distancijos dalyje prarastas vietas.
20081020_slalomas
Vistik grynam, sveikam, traškančiam ir barškančiam slalomui norėjosi arba daugiau, arba lygesnio vėjo. Arba abiejų.
Įvyko 6 plaukimai.
Jei yra neaiškumų dėl rezultatų – kreipkitės. Buvo keli plaukimai, kuriuose nemažos grupės vienu metu kirsdavo finišo liniją. Linija buvo įstriža ir plaukiantys aukščiau įgaudavo pranšumą dėl linijos kampo.
Ačiū Juozui Bernotui už tikslų teisėjavimą, puikų procedūrų ir signalų žinojimą.

Daugiau varžybų akimirkų pamatyti ir savo plaukimo bei posūkių techniką įvertinti galite fotogalerijoje.
Fotogalerija
Rezultatai:
FSL
SL

INFORMACIJA
vejasgalvoje(et)vejasgalvoje.lt
+370 698 81107

Gero vėjo!
Gintas Lapėnas
LTU89