Kelionės

El Turas LTU51

20090323_119
2009.03.22
“Aš čia važiuoju buriuoti, o jei dar konkrečiau, tai drožti slalomą.”
ESW 2009 nugalėtojo Audriaus Menkevičiaus įspūdžiai.
Kelionės galerija

 

EL Tur‘o Slalomas – puikios žiemos atostogos ir gera priešsezoninė treniruotė
Jei neklystu, El Tur‘e jau šeštą kartą. Vietinės įžymybės, miestelis ir kitos turistinės atrakcijos manęs jau nebedomina.

Aš čia važiuoju buriuoti, o jei dar konkrečiau, tai drožti slalomą. Todėl man kiekvieną kart labai rūpi, kad susirinktų, bent keletas slalomistų su kuriais galima būtų pasigainioti.
20090323_ltu51
Be Donaldo, kuris jau tampa senbuviu El Tur‘e, apsidžiaugiau, kad draugiją palaikys Kalvis su Reiseriu. Gaila, kad nebuvo Arūno, su kuriuo El Tur‘e praleista jau ne viena žiema. Ko gero po šios kelionės SL gretas papildys dar keletas vėjo brolių, kurie dar kuklinasi starte, bet lekia jau visai neblogai.

Easy Style Week pritraukia rimtesnius burlentiajus iš gretimos stoties ir Dahabo. Taigi atsiranda pakankama įtampa starte ir trasoje, tuo pačiu kilsteli šią žiemos stovyklą į šiek tiek aukštesnį lygį. Kiekvienas gali pasitikrinti savo sugebėjimus, greitį ir mitrumą posūkyje.
20090323_prizininkai
Šiais metais Reiseris teisėjavo profesionaliai (šiaip ar taip jaučiasi patirtis slalome). Spėju, kad tai bus vienos iš geriausiai pavykusių š.m. slalomo lenktynių, kadangi per savaitę įvyko 24 plaukimai, be jokių pusfinalių ar ketvirtfinalių. Kiekvieną plaukimą į startą stodavo visi. Man atrodo tai rimtas privalumas, kaip ir pavėjinė 5 ženklų distancija. Varžomasi buvo tiek lygiame vandenyje, tiek ir normaliam jūriniam čiope, kas sudarė galimybes pasitikrinti save įvairiapusiškai.

Varžybinė įtampa, nežiūrint kelintą kartą bedalyvautum, daro savo: pirmąjį plaukima sėkmingai sustartavęs ir atlėkęs pirmas prie 1 ženklo išsimaudžiau ir praleidau tris varžovus į priekį. Ką padarysi, taip jau yra, kad distancijoje kartais nepadarai elementarių dalykų, kurie jau atrodo turėtų sėdėti giliai pasąmonėje.
20090323_priezenklo
Ši kelionė pasitaikė labai vėjuota. Paprastai kai skrendi 2 savaitėms, tikiesi, kad bent vieną vėjas vis tiek papūs. Šį kartą papūtė abi. Neplaukiau tik vieną dieną. Savaitė kaip grįžau, o vis dar ką nors skauda. Neatlaikė ir inventorius: naujas pelekas išsimalė bokse, lūžo giko galvos varžtas, atsisluoksniavo lentos denis, neskaitant dviejų jau nebe naujų trapvirvių. Hidrokostiumo ir batų, nusprendžiau namo taip pat nebesivežti.
20090323_istarta
Žmonės tobulėjo akyse. Donaldas mina ant kulnų. Kęstutis, Virtuvė ir Naglis lakstė kaip patrakę. Tomas, puikiai įvaldęs  vendus ant mažos lentos, kelionės pabaigoj pradėjo sukti halsus. Andrius, kuris pernai El Tur‘e dar tik pradėjo lipti ant lentos, šiemet paskutinėmis dienomis jau be problemų raižė įlanką su 95 ltr. slalomine lenta.

Na ką gi, dvi šiltos, vėjuotos savaitės smagioj ir draugiškoj komandoj. Tikrai puikios burlentiajiškos atostogos.

Audrius Menkevičius LTU51
Gero vėjo!