NAUJIENOS

Roadex Wave 09

roadex_119
2009.08.24
Roadex Wave ir Latvijos bangų rungties čempionato pirmasis etapas.
Penkiolika dalyvių. Du iš Lietuvos.
El Turo fano Jevgenijs Gavrilovs LAT 161 įspūdžiai.
Gražus oras rugpjūčio 16d.  leido surengti jau tradicines Radex Open Wave 2009 bangų rungties varžybas Pavilostoje. Tuo pačiu tai buvo ir pirmasis Latvijos bangų rungties etapas. Tai jau antros šios rungties varžybos Latvijoje šiemet.
Prognozė žadėjo bangas iki 3-4 metrų ir stabilų PV 11-15 m/s vėją. Tai Lietuvoje neįprastos side-off sąlygos. Esant gerai bangai tai idealios sąlygos čiužimui bangomis Pavilosts pliaže.
Pognozės ir tikrovė prasilenkė. Bangos praktiškai nebuvo. Jūroje vėjas siekė 15 m/s, bet prie kranto jos vos užteko vandens startui.
Vyiausias teisėjas atidėjo pirmąjį startą iki 14.00. Taip pat buvo apsispręsta varžybas vykdyti pagal “single elimination” sistemą. Taip nuspręsta dėl palyginus nedidelio dalyvių skaičiaus ( viso 15 – 2 iš Lietuvos ir 1 iš Estijos). Dalyviai buvo suskirstyti į grupes po keturis. Iš kiekvieno pogrupio į sekantį išeidavo po du. Kiekvieną plaukimą stebėjo ir vertino trys teisėjai. Jie vadovavosi balų sistema, kurią patvirtino Latvijos burlenčių federacija. Mano nuomone, tai leido teisėjauti tikrai objektyviai, vadovaujantis ne vien bendrojo įspūdžio kriterijais.
Plaukimo trukmė – 10 min.
Finalo plaukimų trukmė – 15 min.
Šio laiko pilnai užteko pagauti keletą bangų ir atlikti daugybę šuolių bei orinių elementų.
14.00 – pirmasis startas. Bangos nebuvo labai išraiškingos, todėl pagrindiniu taškų šaltiniu tapo šuoliai ir kiti oriniai elementai. Iš kiekvienos grupės šuolių balai buvo skaičiuojami pagal du geriausius (grupės: sukimasis pirmyn, sukimasis atgal ir tt). Didelių siurprizų nebuvo. Į geriausiųjų aštuntuką pateko:
LAT 168 – Krisjanis Tutans
EST 0 _ Ain Harmson
LAT 161 – Jevgenijs Gavrilovs
LAT 313 – Kristaps Vitols
LTU 69 – Girmantas Nėniškis
LAT 1661 – Maris Minkevics
LAT 192 – Janis Neimanis
LAT 52 – Ingvars Cirulis

Norėčiau pažymėti, kad dalyvių meistriškumas gerokai išaugęs. Pergalei neužtenka gero čiuožimo bangomis ir “forward loop’o”. EST 0 varžybų metu švariai atliko 3-4 “back loop’us”. K. Tutans tik atlikęs “stalled  forward loop’a” pateko į finalą. Aš rodžiau “back loop’us” ir “push loop’us”. Todėl ir patekau į stipriausiųjų trejetuką.
Įdomiausios kovos vyko dėl vietų finale. Čia susirungė K. Tutans, A. Harmson (Penny), K. Vitols ir aš. Kovojome dėl kiekvieno taško. Man pavyko visai nebloga oro triukų programa, bet čiuožimas bangomis buvo silpnokas ir pritrūko kelių taškų iki išėjimo į finalą. Pralaimėjusiųjų finale kovojau su K. Vitols, o K. Tutans su A. Harmson.
Finalinių plaukimų metu vėjas trūkčiojo. Aš plaukiau 5.0 ICE, o K. Vitols pasirinko 4.2 burę ir jam pastoviai trūko vėjo ir buvo juntamas nuovargis iš praėjusių plaukimų. Galutinėje įskaitoje užėmiau trečią vietą. K. Vitols – ketvirtąją.
Finale K. Tutans atkaklioje kovoje įveikė A. Harmson, kuris daug laiko prarado bandydamas idealų “back loop’o” nusileidimą.
Galutiniai rezultatai:
1. LAT 168 – Krisjanis Tutans
2. EST 0 _ Ain Harmson
3. LAT 161 – Jevgenijs Gavrilovs
4. LAT 313 – Kristaps Vitols
5. LTU 69 – Girmantas Nėniškis
6. LAT 1661 – Maris Minkevics
7. LAT 192 – Janis Neimanis
8. LAT 52 – Ingvars Cirulis
9. LAT 100 – Jurijs Skapars
10. LAT 747 – Jurgis Vitols
11. LAT 129 – Dagnis Bricis
12. LTU 15 – Marius Valatka
13. LAT 69 – Karlis Bernsons
14. LAT 279 – Gundega Tutane
15. LAT 48 – Ricards Omanbriedis
Kiekvienose varžybose yra savi nugalėtojai, pralaimėjusieji ir nusivylusieji teisėjavimu. Man atrodo, kad šios varžybos pasižymėjo puikia, laisva atmosfera, gera nuotaika ir geru teisėjavimu. Daugiau tokių varžybų ateityje.
Varžybų fotogalerija. Ačiū LAT 168
Varžybų video . Ačiū windsurfing.lv

Iki susitikimų bangose!
Jevgenijs Gavrilovs
LAT 161
Burusports team