NAUJIENOS

Kauno atidarymas

119
2010.04.25
Kauno miesto 2010 m. sezono atidarymas.
Kapinaitės. 7-13 m/s, t +5-10 C
2 FW, 8 SLalomo ir 12 FSL plaukimų.
Koldūnai slalomui netinka!
GALERIJA
Filmukas
Ryčio blogas

Įlendu ryte į šaldytuvą – ogi nėra kiaušinių. Ką daryt? Kitose duryse randu koldūnų. Vo,tiks. Įsikraunu atsarginių raketų į surfmobilį ir lekiu po visą Kauną ieškot laikrodžių meistro. Ppasirodo nėra kur pakeist apyrankės ašelės, nebent hypermaximoj už laikrodžio kainą. Lekiu autostrada kiek traukia surfbusas, nes jau vėluoju, kaip visada, į startą.
Kapinaitėse,šviečia saulė visi linksmai nusiteikę formulei. Vėjas kyla, todėl takeluoju bailių burę vienuolikę, kuri vėliau pasiteisino. Kadangi pats mečiau ženklus, iškart žinau kaip startuot, deja, taktika nepasiteisino. Prie autostrados tilto trūksta Vėjo, todėl neišeinu į pirmą ženklą be vendo. Bet užsitikrinu (atryvą). Antram rate, Gedui kažkaip pavyksta išeiti į ženklą ir jis jau priekyje, bet jam koją pakiša pagalys, ar tai kamera ant galvos. Kol Gedas vėsinasi šiltose Kaunuškės bangose, pasleidžiu pavėjui ir finišuoju be konkurencijos. Antrą plaukimą turiu rimtą konkurentą Giedrių, bet jį suvalgyti antram rate, padejo Kaunuškes bangos. Krante Andrius klausia iš kur pas mane tiek jėgų. Viskas aišku – prisivalgiau koldūnų. Vėjas šiek tiek aprimo, bet vistiek formulės plaukimus Siga nutraukė, pasigailėdama varganai atrodančių formulistų.
500_fw
Per pertraukelę mokinu Kalvi teisingai išmesti ženklus eSeLui. Nors ir nesulaukėm patarimų iš lakstančių aplink, distancija ir starto linija iki Vėjo krypties pasikeitimo, gavosi gera.
500_kateris_copy
Gedas man pritaiso kamerą ant galvos. Klausiu ar nebus kaip Preisui Ventainėj. Pažada, kad kamera gonkėms nemaišys? Pirmas startas,susimaišau starto procedūros velevėlėse ir vietoj starto dar darau posūkius. Paskui bandau visus vytis, bet išsimaudau lygioj vietoj ir jau norėjau plaukti krantan, bet prisiminiau,kad atmetimus gali ir atrišti! Sekantį plaukimą, su pasiskolintu iš Ežio laikrodžiu startuoju geriai, bet jaučiu kad lenkia visi iš abiejų pusių, kažkur dingo greitis ? Jamu mažesnę SB101 ltr. lentą .
500_kmarios
Su ja plaukti lengviau, greitis panašus, bet sunkiau įsipjaut į ženklą. Vėl jamu savo SB 122 su 42 deboichetu. Kiek pagerėja plaukimas, bet kažkas darosi po pirmo posūkio. Atgal plaukti sunku, laikau giką abiem rankom už galo ir vos išlaikau, gaudau spinautus ir sunkiai išsipjaunu į antrą ženklą. Kažkurį plaukimą varydamas šitaip išsiskėtęs pasiveju Giedrių , kuris ima mane kildint į Vėją. Tada varau išvis išsiskėtęs, bet įveikiu Giedrių ir klykdamas nulekiu suktis. Posūkis nepavyksta, kažkas trakšteli gike, ir Giedrius vėl priekyje. Tada lekiu i krantą ir randu giko gale automatinį spinakerį. Giko prailgintojas pastoviai atsiseginėja -užsiseginėja. Greitai užsegu spyną, apvynioju izolke ir vėl vėluoju į startą. Startuoju prie katerio,pačioj prasčiausioj pozicijoj,bet laiku ir su greičiu. Deja vėl kažkuriame posūkyje nepataikau į Kaunuškės trumpos bangos ritmą ir Audrius jau priekyje. Jaučiu,kad būsiu žiauriai prastai pasirodęs savo baloj, tikiuosi kokios 5-6 vietos. Bet kažkokios slaptos jėgos surikiuoja slalomistus savaip.
500_slalomas_copy
Pastėbejau,kad greitai plaukia Donaldas, Vartai,kaip visada, lekia gerai, bet turėjo problemų su aštrumu. Ir didžiausia jo klaida nefinišuoti plaukimai,kas išstūmė Arūną iš prizininkų sąrašo. Gerai pasirodė pažangą padaręs Rytis, Kalvis neišnaudoja savo didžiulio potencialo ir jau neužkalnų matysime Mindaugą prizininkuose. Žinoma,kaip visada Audrius plaukia geriausiai ir stabiliai. Pasigedau startuose Studento (kito Mindaugo) ir kitų vilniečių, kurie tikrai butų sumakalavę rezultatų lentelę.
Martynas perėmė iš Robuko geltono burbuliuko “ėmimo” estafetę.
500_img_9664
Rezultatai:
sl

 

fsl
fw

 

Ačiū organizatoriams ir dalyviams!
Gero vėjo!
Reiseris LTU789