NAUJIENOS

Savaitgalio slalomas

20100616_119
2010.06.16
Savaitgalio slalomas Kuršmarėse.
Vėjo užtraukė 4,7kvm burei ir wave lentoms.

Man varžybos prasidėjo nuo vidurio savaitės, kai prie apdaužytų išsiskėtusių vairų Vartai dpridėjo ir įtrūkusį NP X9 giką skubiam remontui. Selekt”o vairus suklijavau greitai, bet juos privesti iki proto užtruko visą karštą dieną. Kol džiuvo epoksidkė ant giko, šveičiau ir galandau Arūnui vairus. Jie ir nulėmė Vartų vietą II Ventainės ture. Tiesiojoje Arūnas buvo tikrai greičiausias. Ketvirtadienį paskutinį kartą pavyniojau X9 giką ir išlėkiau krauti inventoriaus. Pasiėmiau pora raketų, wave JP raketa jau netilpo. Martynas pasiūlė pasidaryti alaus vakarėlį, kad ryt geriau plauktųsi,bet buvau nebaigęs remontuoti giko, todel vakarėlį nutariau perkelti į garažą. Po vidurnakčio gikas jau blizgėjo. Įkaliau vienas alaus ir lovon. Ryt nusimatė rimta diena.
Varžybų dieną bijodamas pramigti,atsikėliau labai anksti. Vairavo Robukas, mano namelis lekė  paskui Previją autostrada, pasišokinėdamas, visi bijojo pavėluoti į startus. Atlėkėm vieni iš pirmųjų. Kuršmarės putojo, žadėjo rokenrolą. Puolėm takeluoti mažiausią inventorių. Žinodamas, kad Vėjas vistiek rims pradėjau takeluoti ir didesnę 6,6 burę, kuriai betempiant trūko ratukų varžtas. Pasiskolinu panašų varžtą ir burė paruošta darbui. Tradiciškai vėluoju į pirmą startą su 101 isonicu ir 6,2 bure. Nelabai galiu ką pavyti, jaučiasi vėjo trūkumas, bet marios ir toliau putoja. Galvoju, vistiek įjungs turbiną.
Sekantį plaukimą lekiu kiek geriau, bet mintyse galvoju apie didesne burę. Skolinta iš Manto lenta nelabai klauso posūkiuose, bet taip ir turėtų būti, nes nei karto neplaukiau su ja per trefkę. Trečią plaukimą nervai neišlaiko ir jamu Manto 6,6 Maui. Reikalai iškarto pagerėja, atlekiu aiškiai pirmas. Ventainės slalomo Karalius staigiai atbėgo žiūrėt, kas per burė. Bet vėl klasikinis ventainiškių bajeris – sriuba svarbiau net už gonkes. Pravalgom vėją, ir jaučiu,kad turiu šansų atsigriebti. Ardau Maui, renku Severne 7,6. Audrius irgi nemiega – išsitraukia Dunkerio NS 8,3. Kalvis pasipuošia 8,4 . Jamu gerai startą, bet Kalvis su didesne bure nulekia iš viršaus su greičiu ir palengva tolsta. Lekiu paskui, laukdamas kol jis suklys. Antram rate matau, Kalvis neišeina i ženklą. Vėjas rimsta, bandau iš anksto pumuoti, bet kažkaip įsmingu į bangą ir sustoju. Dar matau škvalą leisiantį išglisuoti, bet nepasinaudoju, nes žinau, kad neišeisiu į ženklą. Tuo pasinaudoja Audrius ir atlekia su glisu visus padarydamas. Prakišu savo Vėjo gonke ir drasiai einu kurt kaljaną, žinodamas,kad daug žadėjusi diena baigėsi.
Kaip visada kaljanas subūrė didelį buriuotujų būrį, apsiginklavusį nematytais negirdėtais gėrimais. Pasėdim iki pirtelės, ir linksmi einam atpalaiduoti raumenukų. Po pirties išbadėjam. Tuo pasinaudodamas Vaidas, vaišina visus firminiu plovu.Rimta vakarienė pagaliau įveikia mane, krentu aukštielnykas vidury namelio, ir jau niekas nesugeba manęs prikelti.
Sekmadieni pabundu nuo Vėjo garso su skaudama galva. Sunkiai rangausi iš lovos. Robuko kiaušinienė jau atšalusi. Paskubom geriu kavą su vakarykščiu pyrageliu ir daug negalvodamas bėgu takeluoti mažiausios sl burės. Vėjo žiariai per daug, lenta neklauso, šokinėja. Lenkia net su waves lentom. Sekanti plaukimą pačioj starto linijoje, žiuriu, lenda Vytas X su savo šaukstais po pietų, vietoj numerio. Užsiziopsau į tuos šaukštus, nepamatau, kad viršutinis starto ženklas gana toli už nugaros. Dvigubas švilpukas per startą ir jau įtariu kažką negero. Bull’ius rodo į mane. Vadinasi, aš laisvas, o kiti startuos be manęs iš naujo – nauja kvaila taisyklė. Krante imu smailianosę,siaurašiknę mažiulė raketą “Kinetic” ir einu speedinti. Vėjo ryškiai per daug, burės neuždarau, smaila nosis kyla į kobra stoikę. Bet gretis geras, tik kontroles nulis. Todėl grįžtu krantan ir vėl imu isonic’ą. Vėl geri startai, bet kelintą kartą stringa galinėj kolakilpėj batas, ir varau pro ženklą tiesiai, negalėdamas apsisukti. Tiesiojoje Iksas lenkia su wavu be gailesčio, nesigėdija lenkti ir Vaidas plaukiantis su mažesne bure. Todėl per pertrauką, vietoj poilsio jamu 4,7 waves burę. Plaukti pasidaro lengviau, bet vistiek neuždarau burės posūkyje,ir sunkiau išglisuoti. O dar pažeista lentos centruotė,apsunkina jos valdymą. Lenta nekontroliuojama stojasi piestu, o finiše net įsminga į bangą. Tuo spėja pasinaudoti Vaidas ir Robertas. Iksas jau seniai priekyje. Todėl nusprendžiu kankintis su slalomui skirtu mažiausiu turimu inventorium. Dar būčiau bandęs greitąjį van den Bergą, bet paskolinau jį Pauliui. Po pertraukos ir toliau gerai startuoju ir bandau jėgas su sužvėrėjusiu Arunu ir neatsiliekančiu Audrium. Arūnas, turėdamas gerai paruoštą greitą vairą ir svorio pranašumą lekia didžiauisiu dienos greičiu, Audrius lekia kiek lėčiau, bet neklysta posukiuose. Bull nusprendžia, kad jau užteks, o aš kaip tik pradedu atgauti jėgas ir vis mažiau atsilieku nuo lyderiu. Varžybos vandenyje baigėsi, bet nesibaigė krante. Audrius pirmas ir duše. Aš atbėgau užmiršęs atsinešti rūbus. Skuba ir kiti, nes šiltas vanduo duše labai trumpai bėga.
Ramiai susipakuojam inventorių, surinkdami visų lūženas remontui, tai apdaužytos lentos, suplėšytos burės ir sulaužyti stiebai bei nutrauktos trapės.. O Vejas pučia ir pučia lyg nebūtų pavargęs per dieną.
Gerai pasirodė Vytas X, patekdamas į top dešimt, praleidęs net 4 plaukimus. Rimtai kovėsi Vaidas LTU 170, negailėdamas inventoriaus, sugebėjęs užbaigti distanciją sulaužytu šarnyru. Vartai nukentėjo daugiausiai,nuo karštos saules. Lūžo X9 stiebas, užkabino už akmens greitąjį vairiuką ir nutrūko viršutinis burės dirželis, bet draugų suteiktos pagalbos dėka kaip ir prisiminė, kad moka greitai plaukti. Eilinį kartą plyšo NP  burės kišenė.
Varžybų uždaryme buvo pagerbti jauniausi ir neaplenkiami vyriausi slalomistai,visų veiduose švietė šypsenos,kas atsispindi Editos fotkėse
Rezultatai
Tikriausiai jau neužkalnų ta diena ,kai i Ventainės slalomą rinksis visa Europa.

 

Gero vėjo!
Arvydas Moliušis
LTU789