NAUJIENOS

Pavilosta ir Šventoji pučiant vakarų vėjui. Pavilosta – šuolių rojus.

2015 m. gegužės 17 dieną teko buriuoti burlente dvejose vietose.
Prognozė žadėjo stiprėjantį vakarų vėją Šventojoje ir vakare nusilpstantį vėją Pavilostoje. Vakarų vėjas nėra idealus Šventajai, todėl nusprendėme pirmą dienos dalį skirti Pavilostai su idealiomis sąlygomis. Paskui sužinojome, kad prognozė apgavo. Vėjas nurimo Šventojoje, o pakilo Pavilostoje.

burlentes pavilosta

Pavilosta
Atvažiavę radome dar tik besiformuojančias bangas ir stiprų vėją 4,7kvm burei.

Raižymas. Čia reikia išlaukti bangų. Šventojoje pakilus vėjui kalnai ima ristis jau po valandos kitos. Pavilostoje gerai raižomų bangų teko laukti pusdienį. Pradžioje eina vizualiai dideli kalnai, bet jie niekaip neapsisprendžia kada lūžti. Tai lūžta, tai nelūžta arba sudvigubėja, prasiskiria. Jei taip, tai bangos dar neatėjo. Nedidelė burė ir didelė burlentė tokioms sąlygoms ko gero geriausias sprendimas.

pavilosta burlentes 2
Atėjus bangoms raižymas taip pat gerokai aiškesnis negu Šventojoje. Daromi 2-3 užkirtimai ir plaukiama užkilinėti sekančiai bangai. Tokio dalyko kaip Šventojoje pagavus bangą prie plūduro (tos vietos kur jis buvo prieš 3 metus) ją visą suraižyti iki kranto ten nėra reikalo daryti.

Šuoliai. Šuoliams tinkančios labai aštrios rampos atsiranda gana greit. Mokytis šuolius, apsivertimus geresnių bangų sunku įsivaizduoti. Į rampų rinkinį įsibėgėjama beveik lygiu vandeniu. Labai gerai. Šventojoje tokių aiškių sąlygų, statumo ir tokio stipraus išmetimo į orą beveik nebūna.

image description pavilosta burlentes 3

Šventoji
Grįžome į Šventąją vakare kai vėjas pasisuko kelis laipsnius į pietus. Bangų ir burbulų intensyvumas skiriasi kokius 5 kartus.

burlentes sventoji 1Šuoliams bangų užtektinai, raižymui vėjo kryptis neideali, bet bangos didelės.

burlentes sventoji 2

Prie vakarų krypties vėjo Pavilosta yra naudingesnis spotas besimokantiems šuolius ir bangų raižymą burlente. Šventojoje mokytis nepavyks.

Kadangi bangos į Pavilostą keliauja ilgiau, neskubėkite, nespirgėkite. Liepoja jus taip pat nuteiks ramybei. Po eismo renovacijos pravažiavome 38 šviesoforus 10 km atkarpoje. Būkit ramūs – bangų visiems užteks 🙂

Gero vėjo!
Gintas Lapėnas
LTU89