NAUJIENOS

SUP. Bangos pramušimas kertant mūšos zoną

Paprasčiausias būdas išeiti pro mūšą yra aprašytas čia.
Šis būdas tinka nedidelėms bangoms ir burbulams, idealioms bangoms. Baltijoje dažniausiai irkluojame pro burbuliojantį karo lauką. Gerai būtų praeiti bangas panašiai kaip tai daro banglentininkai – praneriant, bet SUP’as (irklentė) per daug didelis, kad panertų. Kiekvienas numušimas nuo lentos beveik garantuotai suskalbia beveik iki kranto.

Oi skalbs...

Oi skalbs…

Skalbimuisi sumažinti išbandžiau burlentėse naudojamą techniką. Ją keliais žodžiai apibūdino profesionalus burlentininkas K. Pritchardas – Tu kerti bangą, ne banga kerta tave.
Kad kirstume bangą reikalinga banglentininko stovėsena. Bangos smūgio momentu vienu metu lenkiamės dvilinki link irklentės, ištiesiname priekinę koją, kad atlaikytume smūgį ir darome gilų yrį. Viskas.

Pasukta ir ištiesta priekinė koja, bei lentai lygiagretus kūnas smūgio metu praduria bangą. Nepasukta koja neatlaiko net bangos burbulų smūgio, priekinė koja sulinksta, lenta lekia į veidą.

Pasukta ir ištiesta priekinė koja, bei SUP irklentei lygiagretus kūnas smūgio metu praduria bangą. Nepasukta koja neatlaiko net bangos burbulų smūgio, priekinė koja sulinksta, lenta lekia į veidą. Kojos ištiesimas ir linkimas į priekį vyksta sekundės dalį.

Pradžiai pasitreniruokite ant mažų bangų. Jei smūgio metu priekinė koja nebus tiesi, pėda nepasukta šonu, o viršutinė ranka yrio metu nedengs galvos gausite irklentės priekiu į veidą. Tai triuškinantis smūgis, nokautas garantatuotas, iš nosies plūs kruvini snargliai.
Jei bangos labai didelės saugiau nušokti nuo irklentės. Dėl saugumo šokame kuo toliau į šoną, nes banga sviedžia lentą žvėriška jėga. Panašus smūgis būtų, jei gautumėt iš visų jėgų duonkepio lyže. Gaunate smūgį lyže, o paskui burbulai, burbulai, burbuliukai, irklentė plęšia koją iš dubens sąnario  ir tempia kažkur gilyn, gilyn…

Išsikasus pro mūšą laukia čiuožimo malonumai.

Išsikasus pro mūšą laukia SUP čiuožimo malonumai.

To nenutiks, jei šoksite į šoną arba išmoksite bazinius irklavimo bangose elementus treniruočių metu Trakuose.
Rudeninio supinimo Baltijoje galerija.
Gerų bangų!

SUP banglenčių ir irklenčių mokykla ir nuoma Trakuose ir Vilniuje.
Informacija tel.: +370 617 80614
Arba rašykite: mokykla(eta)vejasgalvoje.lt

Gintas Lapėnas LTU89