NAUJIENOS

Žiemą trūksta buriavimo. Kaip išgyventi žiemą?

KAIP IŠGYVENTI ŽIEMĄ

Žiemą trūksta buriavimo. Tas trūkumas plęšia, riečia, suka, niežti, kelia nerimą.

Žiema - sunkus laikas.

Žiemą esi išmestas į krantą. Žiema – sunkus laikas.

Kaip palengvinti naujo sezono laukimą?
Pateikiame dešimtį laiko išbandytų būdų:
1. Uostyti hidrokostiumo neopreną. Jis nukelia smegenis į persirengimo būdą spote, nuramina, subalansuoja ir pažada gerą sesiją bangose.
2. Uostyti Nr.4711 Kelno vandenį (odekoloną). Jis kvepia žydinčiomis pajūrio kopomis.
3. Nuvežti lentą prie jūros ir parodyti jai bangas. Nagais paraižyti šiurkštumą, įkišti ranką į kojakilpę, pamaigyti padą, primerkus akį patikrinti ar pelekas tikrai stovi tiesiai ant centrinės ašies. Lenta – asmenybės tąsa. Privalai ją atkurti.
4. Nuvykti prie ežero arba jūros ir sumerkti rankas į eketę arba vandenį. Pasikartoti galvoje drėgmės ir šalčio pojūčius, nusistebėti jų tobulumu.
5. Išsivynioti kambaryje burę ir paklausyti plėvelės keliamo triukšmo. Jis unikalus ir buityje nesutinkamas. Suvynioti burę atidedant jos remontą paskutinei minutei.
6. Suvalgyti ką nors iš spoto (baravyką, šparagą) arba išsivirti arbatos iš kokios nors spoto žolės, uogos, lapo. Įsipilti į save stichijų jėgų. Tinka spote suvalgyti sumuštinį su arbata.
7. Palaižyti lentą garaže. Pagal sūrumą stengtis atspėti kur paskutinį kartą buvo plaukta. Šventojoje? Pavilostoje? Tenerifėje?
8. Pagulėti spote. Gulint užsimerkti, pakvėpuoti šlapio smėlio kvapu, pakrapštyti smėlį. Pasijusti sugrįžusiu ir priimtu į stichijų gentį. Palietus molą pasistengti su juo susidraugauti.
9. Pajusti jūros ir debesų pilkumo jėgos persismelkimą į kiekvieną kūno ląstelę. Mintimis paišyti plonytėmis linijomis baltą hipsterišką geometrinį ornamentą pilkame dangaus fone. Pajusti savęs ypatingumą, alternatyvumą ir reikšmingumą galbūt net laiko atžvilgiu.
10. Pastebėti spote tokį patį atsiskyrėlį kormoraną, žuvėdrą ar voverytę. Pajusti bendrumą. Paimti pagalį ir mestį jį į gyvūnėlį, kad nespoksotų į emocinio suskystėjimo būsenoje esantį burlentininką. Nusikeikti, brutalizuotis, visus pasiųsti garsiai, nusifotografuoti, išpostinti nuotrauką į FB su „Jeee!“ tipo komentaru. Viskas. Žiema išgyventa.

 

Galingoji žiemos pilkuma.

Galingoji žiemos pilkuma.

Galima primityviai nuvažiuoti į šiltus kraštus ir normaliai paburiuoti, bet tai ne tas. Šiluma nesukuria dvasinio pabėgimo jausmo.

Gero vėjo!
Gintas Lapėnas
LTU89