NAUJIENOS

Ką daryti norintiems gaudyti bangas SUP irklente

SURF SUP 3D – tai teorinis ir praktinis SUP seminaras norintiems raižyti bangas. Jei neblogai irkluojate lygiame vandenyje, laikas išbandyti trijų matavimų vandenį – bangas.

Laikas: 2018 rugpjūčio 15 d.
Vieta: Melnragė, Klaipėda
11:00 susitinkame prie molo.
Registracija vyksta tel. 8 617 80614
 
Dalyvis turi mokėti irkluoti ir turėti savo irklentę.

Dalyvio mokestis – 20 EUR
Jaunimui iki 18 m. reginys nemokamas

___________________________________________________________________________________

Bangų raižymas SUP irklente yra vienas didžiausių malonumų visatoje. Be to irklente čiuožti nuo bangų labai paprasta. Pasisuki nuo bangos trukteli kelis yrius ir sklendi. Maždaug tokios mintys sukosi mano galvoje kai apsisprendžiau pirmai SUP irklentės pamokai su instruktoriumi Tenerifėje.

Po to sekė metai kiti irklavimo Nerimi prieš srovę dėl kelių yrių kurie paleistų lentą nuo bangos, paskui vėl keli metai arimo prieš srovę maža lenta dėl kelių yrių, kurie paleistų mažą lentą nuo bangos ir leistų išstovėti ant lentos. Kartu vyko posūkių ir raižymo imitavimas lygiame vandenyje. Nes labai norėjosi.

NEPRIEKAIŠTINGAS IRKLAVIMAS IR LAIKAS ANT LENTOS

Bangose vertę turi nepriekaištingas irklavimas ir ant lentos praleistas laikas. Tai yra namų darbai kuriuos ruošti reikia kol nėra bangų ir naudotis darbo rezultatais kai ciklonas atstumia bangas.

Norinčiam raižyti bangas SUP irklente ne pajūrio gyventojui siūlau tokius žingsnius:

1.
SUP SURF technikos treniruotėse Trakuose mokomės irkluoti, šlifuojame bangoms reikalingus elementus ir renkame laiką ant irklentės. Visi pratimai paremti patirtimi bangose, lavina pusiausvyrą, jos laikymo technikas, greitį, pagreitėjimą. Būtų nesąžininga sau lįsti į bangas nemokant irkluoti.

2.
3D SUP SURF sesijos Baltijos jūroje. Jas dažniausiai organizuojame rudenį, kai ateina bangos, kai per vasarą jau esate įgiję irklavimo patirties. Išmokstame bangose naudotis jau turimais įgūdžiais, mokomės matyti bangą, išsirinkti tinkamą vietą gaudymui, saugiai išplaukti ir elgtis bangose. Gausite žinių apie papročius ir kelio teisę.

3.
Prognozių stebėjimas ir važiavimas prie Baltijos jūros pagal prognozę. Galimas naudotis MSWD MELNRAGĖ arba YR.NO prognozėmis VĖJO skiltyje. Paskui atrasite savo prognozių tinklapių kombinaciją.

Labai naudinga būti įsimylėjus bangas, jų vaizdus, jausmą kai banga jus suvalgo ir išspjauna, nes tada visos patirtys bus fantastiškos.
Jei esate aktyvus, ypač dinamiškas, ieškantis greitų patirčių, bet neįsimylėjęs ir nematantis reikalo išmokti irkluoti – bus kaip visada – šlapia, šalta ir nesiseka.

SUP SURF_1

SUP SURF irklenčių technikos treniruotė Trakuose
Yriai, posūkiai, bangos ėmimo spurtas.
Pirmadieniais ir penktadieniais 19 val.
Registracija vyksta tel:
+370 617 80614 arba
adresu: vejasgalvoje@vejasgalvoje.lt

Asmeninės treniruotės su instruktoriumi Trakuose
Registracija vyksta tel:
+370 617 80614 arba
adresu: vejasgalvoje@vejasgalvoje.lt

3D SUP SURF sesija jūroje skelbiama pagal prognozę.
Būtina išankstinė registracija į 3D renginį.
Registracija vyksta tel:
+370 617 80614 arba
adresu: vejasgalvoje@vejasgalvoje.lt
Jaunimui iki 18 m. reginys nemokamas

Ar yra bangų Lietuvoje? Yra. Vaizdai iš:
LR SUP SURF čempionato
Šiokiadienis

Gerų bangų!
Gintas Lapėnas
Milk&Blood wave 2017 I vieta
ISA SUP instruktorius
LRČ 2017 SUP SURF I vieta
LrČ 2018 12’6″ sprintas I vieta