NAUJIENOS

DANIEL BRUCH BURLENČIŲ KURSAI TENERIFĖJE

Metų pabaigoje išvykome į Tenerifę atgaivinti bangų raižymo įgūdžių. Be surfinimo ir supinimo įvairiuose spotuose pagrindinė programos vinis buvo PWA profesionalo Daniel Bruch burlenčių bangų raižymo klinikos. Renginio metu galima buvo išbandyti naujausias jo burlentes – BRUCH BOARDS.

Pasisekė, nes kelionė buvo suplanuota kaip tik tuo metu kai vyko kursai.

Savaitės trukmės kursų metu buvo atliktas dalyvių burlenčių technikos auditas, išsiaiškinti tikslai ir judama link jų. Aš norėjau patobulinti klasikinį rinkinį – front loopo, back loopo ir bangų raižymo techniką.
Praktinė kursų dalis prasidėjo burės ir burlentės sureguliavimu. Jis skiriasi nuo freeraidinio, iš pirmo žvilgsnio nėra toks patogus freeraidinimui, bet dirba ten, kur turi – ant bangos sienos. Susireguliavę raižėme bangas.

Kursų pradžia - burės ir trapecijos virvių reguliavimas.

Kursų pradžia – burės ir trapecijos virvių reguliavimas.

Bangų raižyme ypač naudinga buvo idealaus raižymo seka, kai tiksliai žinai kokie veiksmai atlikti šiuo momentu lemia sekančio žingsnio kokybišką atlikimą. Kartu laukėme bangų, rinkomės jas, suraižę grįždavome į laukimo vietą ir tęsdavome bangų medžioklę. Freeraidinimo po puskilometrį užkilimui nebuvo, nes lakstymas tik sunkia jėgas. Daug kovojome su flegmatizmu ir mažomis judesių amplitudėmis.
Šuoliams burlente bangos pasirinkimas lygiai toks pat svarbus kaip ir bangos raižymui. Mokėmės pasirinkti bangą sete, išlaukti, pasirinkti teisingą sienos kampą. Galvos pozicija, kūno darbas, klaidos – viskas buvo sustatyta į veikiančią seką. Judesių tobulinimui krante yra daromi triuką imituojantys pratimai, dirbama sporto salėje sportinės formos palaikymui. Nes reikia, kad ranka padarytų prisitraukimą, o klaviatūra ir pelė tokio krūvio kaip štanga nesuteikia, nes bangose neesame burlentės balastu arba keleiviu, jei ką.

Šuolis į backloopą.

Šuolis į backloopą. Nuotraukoje palikta daug dangaus aukštesniam šuoliui. Šoksiu.

Pabaigai profesionalo Julian Salmon patarimas gyvenimui paprastinti. Tai burės pritraukimo būdas per stiebą nenaudojant jokių papildomų įrankių. Jis tinka wave burėms. Freeraidines ir slalomo bures reikia traukti stipriau, be įrankio neapsieisite.
Po pradinio pritempimo surišame gelbėjimo kilpą, įkišame į ją plaštaką ir pritempiame kiek reikia. Gelbėjimo kilpa neužsiveržia, po pritraukimo mazgas lengvai atsipalaiduoja.

Klasikinė gelbėjimo kilpa supaprastina burės pritempinėjimą. Nereikia ieškoti pagalio, naudoti trapecijos kablio ar atsuktuvo.

Klasikinė gelbėjimo kilpa supaprastina burės pritempinėjimą. Nereikia ieškoti pagalio, naudoti trapecijos kablio ar atsuktuvo.

Aprašymas lakoniškas, nes visas veiksmas buvo praktinis. Galbūt nėra ko ir rašyti, nes viską galima rasti tinkle. Visi lyg ir žino ką daryti. Arba bent jau įsivaizduoja, kad žino, nes per televizorių žiūrėjo. Kursų metu pavyko suprasti ir išbandyti kaip ir kodėl daryti.
Kursai patiko ir buvo labai naudingi. Bendravimas su Dany ir Julianu paliko puikų įspūdį. Labai rekomenduoju.

Gintas Lapėnas
LTU 89
Gero vėjo!