NAUJIENOS

MILK and BLOOD 2000

MILK and BLOOD 2020

Rugsėjis lepino ne bangų mėgėjus. Sąlygų treniruotėms nebuvo. Todėl kilo mintis keist tradicinį Milk and Blood formatą iš varžybinio į edukacinį. Pasiedukavę gal sulauksime sąlygų ir varžyboms.
Renginio idėja – duoti aiškesnius bangų raižymo kriterijus ir patobulinti bangų raižymo techniką 2 balais.

Šį kartą pastangas fokusuosime į bangų raižymą. Oriniai elementai reikalauja gerokai daugiau pasiruošimo ir laiko.

Šį kartą pastangas fokusuosime į bangų raižymą. Oriniai elementai reikalauja gerokai daugiau pasiruošimo ir laiko.

Bangų raižymo kriterijų ir technikos perteikėjas – Gintas Lapėnas ISA Surf Judge Level II.
Kokia veiksmo seka?  Teisėjas įvertins pirmąjį 10 min plaukimą 10 balų skalėje. Po plaukimo aptarsime įvertinimus, gausite medžiagą su kriterijais. Tada išnagrinėsime du paprasčiausius būdus kaip bangų raižymą kilstelėti 2-4 balais. Gausite valandą išbandyti tuos būdus bangose. Po kiekvieno rato turėsite išlipti į krantą ir užsinešti lentą aukščiau. Išlipę gausite pastabas ir vėl raižysite bangas. Po valandos pratybų vėl darysime kontrolinį plaukimą su vertinimu.

Ką reiškia “pagerinti bangų raižymą 2 balais”?
Kartais žmonės galvoja, kad balais gali būti vertinama jų asmenybė ir vengia vertinimų. Atseit, buriuoju dėl malonumo, o ne dėl medalio. Šitie balai reiškia gaunamo kaifo kiekį.
Dabar spote vyrauja 2-4. Kilstelėjimas 2 balais reikštų 2metrų purslo atsiradimą užkertant ir kaifo kilstelėjimą 50 procentų. Praktiškiems žmonėms tai reiškia daugiau vertės už tą pačią kelionės į spotą kainą.

Laukiam vėjo ir bangų.

Gero vėjo!