NAUJIENOS

Įspūdžiai po sezono: irklentės FANATIC Pro Wave ir Fanatic Allwave 8’10”

Pernai irklavau draugišką visiems SUP banglentę (irklentę) Allwave 8’10 – 146 L.
Daugiau apie tai, kuo ji skiriasi nuo pradinukams ir visiems gyvenimo atvejams skirtos Allround 10’6 – 160L yra čia.
Abi irklentės skirtos bangoms, vienodo ilgio (kad tilptų į automobilio saloną). Skiriasi plotis ir tūris. Pro Wave – 119 L, All Wave – 146 L. Didžiausi skirtumai pojūčiuose.
20131230_ALLvsPRO_1
Fanatic All Wave ir Pro Wave guli šalia. Ilgis vienodas – 8’10”. Šonuose gerokai didesnės lentos.

Lygsvara
ProW po kojomis yra žymiai žymiai mažesnė. Ant jos stovėti mano 83 kg yra darbas. Net pripratus stovėjimas lieka sunkiu nematomu ir irkluojant nejuntamu darbu. Išlipęs į krantą supranti, kad dirbo visi raumenys. Gali irkluoti visiškai lėtai, be prakaito, bet širdis sakys, kad ji 20 minučių bėgo.
AW – visiška kontrolė ir džiuginimas. Darbas priklauso nuo irklavimo, lenta labai pastovi ir sveikai apkrauna kūną. Prie jos lengvai priprantama užlipus pirmą kartą.
20131230_ALLvsPRO_2
Visos lentos plaukia vandens paviršiumi, kojos sausos. Man su mažule tenka irtis iki pusės po vandeniu. Kyšo tik lentos nosis.

Greitis
ProW turi siaurą, smailą priekį. Pajudėjimas iš vietos ir keli pirmi yriai duodasi be pastangų, lenta slysta tarsi per sviestą. Lenta staigiai greitėja, ko ir reikia gaudant bangas.
AW turi platų priekį. Pirmieji yriai gerokai sunkesni, bet lenta puikiai laiko vidutinį greitį. Norint dar greičiau ir ji stabdo. Bangos taip lengvai nepagausi, bet lengvai nusiirsi iki sekančios.

Ant bangos
ProW žiba ir  spindi. Sukasi vos pagalvojus, čiuožia lengvai, prašo užkirtimo.
AW maloniai čiuožia nuo bangos, puikiai valdoma, o svarbiausia – nereikia maudytis.

Upėje – ežere
ProW – darbui ir sportui. Yriesi tam, kad nepamirštum jūros, kad kūnas negautų šoko bangose.
AW – tinka pasiirstymams, rekreacijai. Ja plaukti malonu.
Galerija iš rudeninio plaukimo Nerimi.

Su bure
ProW – absoliutus gėris. Tai puikus didelės wave burlentės pakaitalas, kuris praturtina patirtį banglentininkiškais dalykais. Ji glisuoja. Neįsitikinęs ar to reikia, bet taip yra. Glisavimui reikia 8-9 m/s su 5,3kvm bure. Neglisuojant plaukia kai burę yra prasmė laikyti. Vandens startas nebūtinas. Tokio dydžio burę galima pasikelti paėmus už stiebo.
ProW ideali mūšoje ir bangose. Dėl smailos nosies ji praduria bangas ir kerta mūšą neprarasdama greičio. Čiuožiant nuo bangos ji daro viską – kerta, slysta. Burlentininkams ypač naudinga , kad ji visąlaik reikalauja stiebo spaudimo ir gali būti valdoma ne tik įprastais būdais, bet ir stumdant lentos priekį per šarnyro spaudimą. Lenta prašo daryti sudėtingesnius elementus.
AW – viską gražiai daro. Vienintelis akivaizdus skirtumas – išeinant per mūšą priekis atsitrenkia į bangą ir lenta sustoja. Jei vėjas tiesiai į krantą, tai išplaukti bus sunku arba neįmanoma.
20131230_ALLvsPRO_3
Pro Wave bangose praplečia burlentiajišką supratimą apie čiuožimą bangomis.

AW – tiems, kas išlenda į jūrą, arba svajoja ten būti.
ProW – tiems, kurie puikiai jaučiasi jūroje. Ši lenta gali būti problemos sprendimu burlentininkams, kurie pripažįsta tik bangų raižymą. Ji išsprendžia prognozės paklaidas, pratęsia plaukimo laiką dar dienai ar dviems praėjus ciklonui.
20131230_ALLvsPRO_4
Abi irklentės puikiai tinka “nekondicinėms” dienoms. Pro Wave kiek aštresnė ir jautresnė, savo elgsena artimesnė burlentei.

SUP banglenčių ir irklenčių mokykla ir nuoma Trakuose ir Vilniuje.
Informacija tel.: +370 617 80614
Arba rašykite: mokykla(eta)vejasgalvoje.lt

Gero vėjo!
Gintas Lapėnas
LTU 89